Řádění střelce v ordinaci: Židovského zubaře měl zavraždit jeho bývalý arabský pacient

Smrtí mladého zubaře skončil čtvrteční útok ruční zbraní v kalifornském městě El Cajon. V ordinaci, kterou provozovali ortodoxní Židé, měl střílet Mohammed Abdulkareem, který je podle zahraničních médií arabského původu. Spekuluje se proto, zda nešlo o antisemitský útok.

Abdulkareem je podle webu The Jerusalem Post bývalý klient zubní ordinace. Podle policie byl nespokojený, ovšem zatím není jasné, zda právě toto bylo motivem střelcova řádění. Po dopadení u něj policisté našli nabitou ruční zbraň s několika zásobníky. Munici si podle nich koupil legálně pouhé dva týdny před střelbou.

ČTĚTE TAKÉ: Květinářka si objednala smrt manžela, vrah ji ale zradil. Jedna z nejhledanějších Češek uniká

Obětí střelce se stal 28letý zubař Benjamin Harouni, který ordinaci provozoval spolu se svým otcem. Oba patřili ke komunitě ortodoxních Židů. „Je to tragédie. Byl to ještě kluk. Zubař, který chtěl jen pomáhat lidem. Složil Hippokratovu přísahu,“ zavzpomínala na Benjamina podle webu ABC News rodinná známá Miri Kornfeldová.

Abdulkareem měl v ordinaci postřelit také recepční, která utrpěla zranění obou nohou a je ve stabilizovaném stavu v nemocnici. Zraněn byl i zhruba 40letý muž, který je rovněž mimo ohrožení života, napsal server JNS.

Střelec skončil podle informací policie v centrální věznici okresu San Diego. Čelí několika obviněním, včetně toho z vraždy a dvou pokusů o ni.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zoufalá slova otce zavražděných dětí z Hořovic. Varuje před drogami, ze vzkazů přátel mrazí

Tagy: