Rajmont o rozmláceném barber shopu: Mohl jsem to jít celé zaspat, ale nenechám se okrádat

Je známý jako herec i pořadatel boxerského galavečeru v Lucerně. Teď se ale Matouš Rajmont zviditelnil nečekaným incidentem. Ráno rozbil výlohu barber shopu v Říčanech a poničil interiér. Proč? „Ten člověk mě tak prachsprostým způsobem okradl, že si to opravdu nenechám líbit,“ říká Rajmont o provozovateli pobočky v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Druhá strana ale vidí konflikt jinak.

Co se vlastně stalo?
Prostě mě chytly nervy a rozbil jsem v podstatě svoje věci. Já jsem celý ten barber shop zaplatil v roce 2017. A najednou jsem se dozvěděl, že s tím prý nemám papírově nic společného. Tak jsem psal a psal… A říkal jsem si „Ale takhle se to přece nedělá.“ Teď už mi ale došly nervy. Ráno jsem se vzbudil a rozhodl se: Takhle ne!

ČTĚTE TAKÉ: Známý herec Matouš Rajmont zdemoloval kadeřnictví basebalkou. Nechal se při tom natočit

A šel jste jednat.
Ano. A pak jsem hned zašel na policii. Dobrovolně. Oni mi říkali, že mají podezření… Odpověděl jsem „Na co? Vždyť to jsem já.“ Oni na to: „My máme podezření, že byste to mohl být vy.“ Tak jsem znovu potvrdil, že to jsem já. Ještě jsem někde teď četl článek, že jsem tam rozlil neznámou látku, kterou policie zkoumá. Tak jsem policii zavolal, že je to primalex, co mi doma zbyl. Polil jsem tím podlahu, kterou jsem kdysi zaplatil.

Co řekl o Rajmontovi majitel barber shopu?

Kamerové záznamy zveřejnil současný majitel studia na sociálních sítích. Rajmont podle něj nejenže zničil celý podnik, ale rovněž vyhrožoval, že ho vypálí. „Celý podnik zdemoloval a hájí se tím, že je to jeho podnik, proč od něj tedy nemá klíče a musel rozbít vstupní dveře,“ popsal pro deník Blesk.

Příspěvek majitel později smazal, prý kvůli obavám o zdraví své rodiny. „Mám malé děti a s partnerkou se bojíme o život. Tohle není jednání normálního člověka,“ uvedl současný majitel. „Rajmont nám vyhrožuje, že nás zabije a klidně si za to půjde sednout, dokonce vyhrožuje, že nás vypálí,“ dodal.

Dovolím si tedy rekapitulaci: Probudil jste se, a najednou vás to tak popadlo…
To víte, že to ve mně nějakou dobu hlodalo. Ale já se prostě nenechám jen tak okrádat nějakým pitomcem, který si myslí, že když má peníze, tak si může vše dovolit. Ten člověk – nechci ho ani jmenovat – má asi padesát pět barber shopů, vydělává nesmysl, jezdí Rolls-Roycem a mě vyndal ze říčanského barber shopu kvůli pro něj pár drobným. A nejenom mě. Píše mi teď hodně lidí, že jim dluží, nezaplatil jim… Zkrátka jsem se nas**l. Nenechám se jen tak okrádat. Vím, že z toho budu mít teď problém a tak dál.

Píše se o tom, že vás zaznamenaly kamery. Ale pokud jste barber shop zakládal, tak jste asi věděl, kde jsou kamery, že?
Ano, vzhledem k tomu, že jsem je tam prakticky sám instaloval. Jsou to v podstatě moje kamery. Neměl jsem ani žádnou kuklu, neměl jsem důvod ji mít. Zaparkoval jsem před vchodem. Jediné, co jsem rozbil z majetku toho člověka – on samozřejmě může tvrdit, že je všechno jeho majetek, protože já na to nemám pořádně papíry – byla výloha, protože bych se tam jinak nedostal. Ale jinak, já jsem se tím nijak netajil, šel jsem se opravdu hned přiznat. Býval bych i na policisty počkal, ale měl jsem pracovní schůzku v Praze, tak jsem jel do centra.

Říkáte, že jste pomáhal provozovnu vybudovat v roce 2017. Jak dlouho tedy spolupráce fungovala?
Do léta. Otevírali jsme v listopadu 2017, jsem na fotkách z otvíračky. Všichni věděli, že mám barber shop v Říčanech, že jsem spolumajitel. Po smrti Mirka „Mimina“ Peka jsem se prostě domluvil s tímhle frajerem, který měl s Mirkem první barber shop v centru. On říkal „OK, tak budeme pod mojí značkou, ty to zainvestuješ a pojedeme.“ Já říkal, tak jo, a normálně to fungovalo. Do letošního léta.

Podle provozovatele barber shopu jste měl vyhrožovat jemu a jeho rodině. Je to pravda?
Vůbec si toho nejsem vědom. Mně je celá jeho rodina úplně jedno. On se mnou nekomunikoval cca dva měsíce vůbec, a pak z ničeho nic napsal mému synovi takové smyšlené sr***y, že to snad ani není možné. Jeho rodině jsem rozhodně nevyhrožoval. Já jsem alergický na něj, ne na jeho rodinu.

A víte, co vás teď čeká? Budou třeba nějaké další výslechy?
Čeká mě například na konci roku tradiční turnaj boxu v Lucerně, v neděli mám trénink a tak dále.

Na vašem programu se tedy nic nemění.
Ne, vůbec. A nemám k tomu, co říct. Buď jsem to mohl dospat, nebo si jít „terapeuticky“ vyřešit problém.

A nelitujete teď zpětně toho, že jste si nešel radši ještě lehnout?
Ne, fakt ne. Možná se to proti mně pak obrátí, ale fakt ne. Ten člověk mě tak prachsprostým způsobem okradl, že si to opravdu nenechám líbit. Mohl jsem říct: To nevadí, že jsi mě obral. Ale já nejsem taková nátura. Nedal jsem nikomu přes hubu, nic jsem neukradl. Někde dokonce psali, že jsem nic neukradl, jen ze zdi sundal boxerské rukavice. No ano, to jsou moje boxerky, tak jsem si je logicky vzal.

Objevují se teď články, že syn Ivy Hüttnerové…
(skočí do řeči) Ano, takhle mě definují posledních třicet let, ale já sám se tím nijak neoháním. Prostě jsem její syn, tak to je. Máma s tím určitě bude mít problém, ale ještě jsem s ní od toho incidentu nemluvil, protože se jí bojím zavolat.

Každopádně často hrajete v seriálech drsné chlápky, takže jste si to teď zkusil i v reálu.
Neměl jsem touhu si to v reálu zkoušet, ale jinak to nešlo. Já si prostě nechci nechat s**t na hlavu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Komentátorská legenda a otec slavného herce Jaroslav Suchánek: Prožívám nejblbější část života

Tagy:
policie Praha Říčany Iva Hüttnerová trestná činnost Palác Lucerna videokamera trestná činnost, právo a spravedlnost společenská rubrika loupež a krádež