Známý herec Matouš Rajmont zdemoloval kadeřnictví basebalkou. Nechal se při tom natočit

Známý herec Matouš Rajmont, který je synem oblíbené herečky Ivy Hüttnerové, se dostal do pletek se zákonem. V noci měl na čtvrtek zdemolovat říčanský barber, které kdysi spoluvlastnil. Použil k tomu údajně baseballovou pálku. Rozbil s ní výlohu a řádil i uvnitř podniku, a to navzdory tomu, že je objekt pod kamerami, o kterých musel vědět. Za vším měly být neshody se současným majitelem. Na případ upozornil deník Blesk.

Kamerové záznamy zveřejnil současný majitel studia na sociálních sítích. Rajmont podle něj nejenže zničil celý podnik, ale rovněž vyhrožoval, že ho vypálí. „Celý podnik zdemoloval a hájí se tím, že je to jeho podnik, proč od něj tedy nemá klíče a musel rozbít vstupní dveře,“ vylíčil Blesku.

ČTĚTE TAKÉ: Bůh šašek se vazbě vyhnul, v sektě ho nadšeně vítali. Lidé z Plas teď mají strach o své děti

Příspěvek majitel později smazal, prý kvůli obavám o zdraví své rodiny. „Mám malé děti a s partnerkou se bojíme o život. Tohle není jednání normálního člověka,“ uvedl současný majitel. „Rajmont nám vyhrožuje, že nás zabije a klidně si za to půjde sednout, dokonce vyhrožuje, že nás vypálí,“ dodal.

Do zpustošeného studia majitel přivolal policii. Muži zákona si vyžádali kamerové záznamy. Podezřelého se jim podařilo ztotožnit. „Policisté zjistili, že jde o 51letého muže. Následně jej vyslechli,“ sdělila Blesku mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová. Věk podezřelého se shoduje s věkem syna známé herečky.

Herec prý jednal v afektu

S Rajmontem se podařilo spojit serveru eXtra.cz. Herec se k činu údajně přiznal. Tvrdí, že jednal v afektu, ale jakékoliv vyhrožování odmítl.

„Kadeřnictví bylo moje, ale napsané bylo na něj, protože jsem to, blbec, nikdy neudělal správně papírově, ale samozřejmě jsem ho zaplatil. Pak mě z něj v podstatě vyhodil, a tak jsem dostal nerva a udělal jsem to,“ sdělil serveru.

Policie případ vyšetřuje pro podezření z trestného činu poškození cizí věci, uvedl deník Blesk. Obviněn zatím nebyl nikdo. Potenciální trest se bude odvíjet od celkové výše škody, kterou musí teprve vyčíslit odborníci. Pokud by se vyšplhala nad 10 tisíc korun, hrozí pachateli až rok za mřížemi. V případě, že by přesáhla jeden milion korun, mohl by ve vězení strávit i tři roky.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Řidiče autobusu v Praze kopal kolenem do hlavy, policie muže dopadla. Pomohly i Krimi zprávy

Tagy: