Rakušan je vrah a vlastizrádci budou viset, řekl na demonstraci. Hrozí mu tři roky vězení

Demonstrace se přesunula na Letnou.

Demonstrace se přesunula na Letnou

Kriminalisté podezírají jednoho z řečníků na zářijové protivládní demonstraci na pražské Letné z trestného činu vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci. Hrozí mu až tři roky vězení, informovala ve čtvrtek policie na síti X.

Mluvčí pražské policie Jan Daněk řekl, že konkrétní jméno uvádět nemohou. Z informací médií a na sociálních sítích vyplývá, že se jedná o Jakuba Netíka, považovaného za jednoho z představitelů domácí dezinformační scény. Během svého proslovu mimo jiné řekl, že ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) je vrah a že „vlastizrádci budou viset“. Policie po demonstraci oznámila, že tyto výroky prošetří.

ČTĚTE TAKÉ: Nikdy jsem ho nevyloučil, řekl Kalousek o možném comebacku. Po politice se mi stýská, dodal

„Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie v této věci sdělili podezření pro trestný čin vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci. V případě odsouzení hrozí za tento trestný čin až tři roky vězení,“ uvedla ve čtvrtek policie.

„Rakušane, vrahu, prezident Putin zná viníky, a stejně jako on visel tam na té budově, tak i vy všichni vlastizrádci tohohle národa, kteří adorujete fašismus v této zemi, budete viset do jednoho,“ prohlásil Netík na Letné. Jeho projev se poté začal šířit i na sociálních sítích. Už v minulosti jeho videa a výroky o očkování proti covidu nebo Ukrajině prověřovala policie a řešily soudy.

Tagy: