Rakušan o střelbě na univerzitě: Bezprostřední nebezpečí v tuto chvíli nehrozí

Ministr vnitra a předseda STAN Vít Rakušan

Rakušan o střelbě na Filozofické fakultě

Ke střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze se pro CNN Prima NEWS vyjádřil i ministr Vít Rakušan. Z místa činu potvrdil, že by měl být střelec po smrti. Zda se na místě nachází i druhý střelec, není podle jeho slov potvrzeno, a v tuto chvíli by nemělo hrozit bezprostřední nebezpečí. Požádal však občany o trpělivost.

„V této chvíli bych chtěl říci, že celý integrovaný systém je na místě. Zásah probíhá velmi profesionálně, jsou tu všechny složky, které tady mají být a pracují, jak mají,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Rakušan.

ČTĚTE TAKÉ: Naprostý šok, komentují politici masakr na Filozofické fakultě. Fiala spěchá do Prahy

Zároveň požádal Pražany o velkou trpělivost, jelikož na mnoha místech může být omezena doprava. „Prosím všechny, aby respektovali zcela přesně a důsledně pokyny policie. Aby se nikdo nepokoušel do perimetru, která policie vymezila, i když by to mělo způsobit dopravní komplikace, čekání v kolonách a tak podobně,“ apeloval.

Zásah jako takový stále probíhá a situace se stále podrobně mapuje. „Situace je vážná, v téhle chvíli už víme, že na místě jsou mrtví i zranění. Podle našich informací je střelec po smrti. Není potvrzeno, že by se na místě nacházel druhý střelec, bezprostřední nebezpečí by v tuto chvíli hrozit nemělo,“ dodal.

Organizace In Iustitia spustila krizovou linky pro přeživší, svědky a blízké obětí střelby na Filozofické fakultě UK. S odborníky se můžete spojit na čísle +420 773 177 636.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smrt dítěte hraje klíčovou roli. Josef Klíma má o vraždách v Klánovickém lese jasno

Tagy:
Vít Rakušan krimi Praha Filozofická fakulta Univerzity Karlovy střelba