Basketbalový svět truchlí: Zemřela olympijská šampionka. Bojovala se zákeřnou nemocí

Ve věku 51 let zemřela americká basketbalistka a později i trenérka Nikki McCray-Pensonová. Na smutnou zprávu upozornila CNN s odvoláním na mluvčího Rutgersovy univerzity. Příčina smrti není známá. Dvojnásobná olympijská šampionka nicméně od roku 2013 bojovala s rakovinou prsu.

„Je to velice smutný a emotivní den pro každého, kdo Nikki znal a miloval,“ uvedla podle CNN hlavní trenérka týmu Rutgers Coquese Washingtonová. Nikki McCray-Pensonová měla zlatou medaili z olympiády v Atlantě 1996 i z her v Sydney 2000. V roce 2012 se stala členkou síně slávy ženského basketbalu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hvězdnou zpěvačku dohnaly deprese k sebevraždě. Její démoni byli silnější, truchlí rodina

Profesionální kariéru McCray-Pensonová ukončila v roce 2006, poté se vydala na trenérskou dráhu. V letech 2020 až 2021 byla hlavní trenérkou ženského basketbalového týmu Mississippi State Bulldogs. Dlouhé roky se potýkala s rakovinou prsu.

„Všechno dělala od srdce. Byla plná pozitivní energie. Její smrt zlomila mé srdce,“ sdělila basketbalová trenérka Dawn Staleyová, která se zesnulou sportovkyní spolupracovala dlouhá léta. „Nikki měla velký úsměv a ještě větší srdce. Byla plná života a energie, vždy s ní byla zábava,“ dodala Washingtonová.

Tagy: