Britskou hudební scénu zasáhla nečekaná smrt. Zemřel teprve 26letý zpěvák populární kapely

Britskou hudební scénu zasáhla smutná zpráva. Ve věku 26 let zemřel Sean Martin, zpěvák indie popové kapely The Night Café. Skupina o tom informovala na svém Instagramu, kde také sdílela hudebníkovu fotku. Co bylo příčinou úmrtí, není jasné.

„Se zármutkem oznamujeme náhlý odchod našeho nejlepšího přítele Seana. Slovy nelze popsat bolest, kterou nyní cítíme, stále se snažíme vše zpracovat,“ napsala kapela The Night Café na svém Instagramu.

Zároveň vyzvala, aby v těžkém období všichni respektovali soukromí Martinovy rodiny a přátel. „Sean nebyl jen náš kolega z kapely, byl to náš nejlepší kamarád z dětství, se kterým jsme sdíleli tolik vzpomínek ještě předtím, než kapela vůbec vznikla. Dosáhli jsme spolu věcí, o kterých jsme jen snili a kterých si budeme vážit. Jeho památka bude navždy žít v našich srdcích a prostřednictvím hudby, kterou pro vás všechny vypustil do světa,“ uvedla skupina.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Margita zavzpomínal na první seznámení se Zagorovou. Její plakát měl i na toaletě

V komentářích pod příspěvkem začali vyjadřovat upřímnou soustrast nejen fanoušci, ale také další britští hudebníci. „Je mi to moc líto, kluci, byl to ten nejmilejší a nejhodnější člověk, kterého jsme mohli mít na turné. Nemluvě o tom, jak byl talentovaný a úžasný. V myšlenkách jsme s vámi všemi a Seanovými nejbližšími. Hodně lásky a krásných vzpomínek,“ reagovala kapela The Wombats.

„Posílám lásku, kluci, bylo mi potěšením potkat Seana a vás všechny. Byl to dobrosrdečný a okouzlující člověk. Posílám lásku rodině a blízkým. Jeho slova a vášeň budou navždy žít v hudbě, kterou dělal,“ napsala skupina Swim Deep.

The Night Café pochází z Liverpoolu. Kromě Seana Martina v ní hrál Josh Higgins (kytara), Arran O’Connell Whittle (baskytara) a Carl Dillon (bicí). Vznikla před deseti lety, v roce 2017 vydala debutové studiové album 0151 a o rok později EP Get Away from the Feeling a Bunkbed.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Orlík, antivaxer, kouzelník Žito. Kontroverzní umělec Daniel Landa slaví půlkulatiny

Tagy: