Margita zavzpomínal na první seznámení se Zagorovou. Její plakát měl i na toaletě

Štefan Margita v pořadu 7 pádů Honzy Dědka promluvil, proč jako zpěvák nikdy nechtěl mít sex před představením. Dále popsal, jak se poprvé seznámil se svojí zesnulou ženou, legendární českou zpěvačkou Hanou Zagorovou.

Sex před představením podle Štefana Margity rozhodně není dobrý nápad. Myslí si, že basisti mohou, protože mají nízko položený hlas, u tenoristů už je to horší. „U nás je to blbé, nezpívá se nám pak dobře,“ nastínil Margita v oblíbené talkshow.

ČTĚTE TAKÉ: Nejsem rychlokvaška. Eva Burešová přiznala, že kvůli rýpalům chtěla odejít ze showbyznysu

„Některý soprán ale tvrdí, že mu naopak sex pomáhá a dostává výšky. Když u toho hodně ječí, tak se rozezpívá,“ pokračoval hudebník. „Někteří tenoristi říkají, že mohou, že jim to nic nedělá. Ale pak zpívají, že se jim říká prvořadí zpěváci, protože je slyšet jenom do první řady,“ vysvětlil Margita.

První seznámení s Hanou Zagorovou

Při Haně Zagorové stál její manžel Štefan Margita až do úplného konce. Společně v manželství žili krásných 30 let, než populární zpěvačka loni v srpnu zemřela. Margita se se Zagorovou poprvé viděl ve Státní opeře v Praze.

Honzovi Dědkovi přiznal, že byl zpěvaččiným velkým fanouškem. „Já měl Hančiny plakáty doma,“ svěřil se s tím, že je měl nalepené snad úplně všude, dokonce i na toaletě. „Luciano Pavarotti říká, že populární jste ve chvíli, kdy na záchodě je váš plakát. Ano, byla i tam,“ potvrdil Štefan Margita.

„Pak jsme se seznámili ve Státní opeře, byla se podívat na představení. Přál jsem si ji vidět, běželi za ní, aby ji zdrželi. Já jsem za ní přišel, řekl jsem jí Dobrý večer,“ vzpomínal muzikant. Zagorová mu na to jen odvětila pozdravem. „Dobrý večer,“ pronesla tehdy zpěvačka a ihned odešla.

V ten moment se Margita rozhodl, že až přijede domů, sundá všechny plakáty Zagorové. Jenže pak se něco změnilo. „Ale pak jsme se potkali ještě jednou ve foyer a tam mi řekla, že má druhý den narozeniny, a abych se stavil, jestli chci. Víte, co jsem jí koupil? Povlečení. A použilo se,“ připomněl si první společné chvíle se zesnulou zpěvačkou.

Když od ní odcházel, řekla mu, že mu nechá pootevřené dveře. To kvůli tomu, že pokud chce, může se vrátit. „Udělal jsem jedno kolečko v Korunní a vrátil jsem se do Chodské ulice,“ nastínil hudebník.

Pak už je čekala veselka. „Brali jsme se 31. května a ona byla ještě 30. vdaná. Já jsem svolal na svatbu rodinu, tak jsem jí říkal, aby si to zařídila,“ řekl Štefan Margita v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Celý rozhovor sledujte v úterý 7. listopadu ve 21:35 na Primě. Kromě Štefana Margity si Honza Dědek pozval také Ivanu Jirešovou, herce Vincenta Navrátila a filmového režiséra F. A. Brabce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Marie Rottrová chystá velkolepý koncert. Playlist zatím nemá, hosta prozradila jen jednoho

Tagy: