Rána pro svět sportu. Ve 43 letech zemřel známý italský fotbalista, šlo o nešťastnou náhodu?

Bývalý profesionální fotbalista Andrea Capone byl v neděli ráno nalezen mrtvý ve svém hotelovém pokoji v italském Cagliari. V oficiálním prohlášení to potvrdil jeho bývalý klub z téhož města. Informoval o tom německý deník Bild s tím, že smrt třiačtyřicetiletého fotbalisty vyšetřuje policie. V italské lize odehrál dohromady 123 zápasů.

„Jeho pouto s rodnou zemí zůstane pevné, protože byl vždy známý svou profesionalitou, oddaností a vášní. Tyto vlastnosti budou navždy v srdcích těch, kteří ho měli to štěstí poznat a setkat se s ním, ať už na hřišti nebo mimo něj. Klub Cagliari Calcio v této těžké chvíli vyjadřuje svou podporu a soustrast jeho rodině,“ napsal klub ve svém prohlášení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: „Anděl odešel.“ Osmiletý Vilík podlehl vzácné nemoci, před smrtí si splnil poslední přání

Jak informoval místní sardinský list L'Unione Sarda, fotbalista, který působil v Cagliari v letech 2000 až 2010, se ještě v sobotu zúčastnil křtu. Protože údajně nemohl najít klíče od svého auta, ubytoval se poté v pětihvězdičkovém hotelu Palazzo Tirso. Záchranáři přijeli přímo do hotelu, ale Caponeho se jim nepodařilo oživit.

Existuje podezření, že Ital utrpěl smrtelná zranění hlavy při nešťastném pádu, pravděpodobně ze schodiště, píše deník Bild. Objevily se také zprávy o infarktu. Policie v současné době pracuje na rekonstrukci posledních hodin Caponeho života a snaží se získat kamerové záznamy z hotelu. V plánu je také pitva. Policie nechce vyloučit žádný scénář, i když s největší pravděpodobností šlo o nešťastnou náhodu.

Bývalý záložník působil v mládežnických výběrech Cagliari, kde platil za velkého talenta. V Serii A (nejvyšší italská liga, Pozn. red.) v období 2000 až 2007 odehrál za sardinský celek dohromady 123 soutěžních zápasů, v nichž vstřelil 12 branek a na sedm dalších nahrál. Kariéru poté dokončil v několika menších italských klubech.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sparta by mohla nový stadion začít stavět do pěti let, řekl Křivda. Co je k tomu potřeba?

Tagy: