Rána pro umělecký svět: V 29 letech zemřela slavná baletka DePrinceová, pracovala i s Beyoncé

Tanečnice Michaela DePrinceová

Zemřela tanečnice Michaela DePrinceová

Ve věku 29 let zemřela slavná baletka Michaela DePrinceová. Na sociální síti to oznámil její tým. Tanečnice se do povědomí veřejnosti dostala v roce 2016, kdy účinkovala ve filmu, který doprovázel vydání nového alba zpěvačky Beyoncé. V pátek o tom informovala britská média.

„S bolestí v srdci sdílíme ztrátu hvězdné baletky Michaely Mabinty DePrinceové, jejíž umění se dotklo bezpočtu srdcí a jejíž duch inspiroval mnohé, a která zanechala nesmazatelnou stopu ve světě baletu i mimo něj,“ napsal na Instagramu tým zesnulé tanečnice.

ČTĚTE TAKÉ: Trest smrti, vyslechlo si u soudu v Kongu 37 lidí za pokus o převrat. Jsou mezi nimi i Evropané

V příspěvku její spolupracovníci oceňují její cílevědomost, sílu a odhodlání překonávat překážky. „Její neochvějná oddanost svému umění, humanitární úsilí a odvaha překonávat nepředstavitelné výzvy nás budou navždy inspirovat. Pro mnohé byla majákem naděje a ukázala, že bez ohledu na překážky může krása a velikost povstat i z těch nejtemnějších míst,“ dodali. Příčina jejího úmrtí zůstává neznámá.

DePrinceová si první velké uznání vysloužila již v 17 letech, když soutěžila v americkém pořadu Strictly Come Dancing. Její účinkování v této show vedlo k tomu, že si zahrála ve filmu, který doprovázel vydání nového alba popové hvězdy Beyoncé s názvem Lemonade. DePrinceová se představila v části nazvané Hope, uvedl britský deník Mirror.

Narodila se v africké zemi Siera Leone a vyrůstala v sirotčinci. Špatným podmínkám v ústavu unikla ve čtyřech letech, kdy ji adoptoval pár ze Spojených států. Tanečnice pak strávila dětství v New Jersey, kde propadla baletu.

Celý život trpěla onemocněním vitiligo, což je chronické autoimunitní onemocnění, které způsobuje ztrátu pigmentu kůže, popsal britský web Metro. Během své kariéry šířila povědomí o této nemoci a zasazovala se o dodržování práv dětí ve válečných oblastech.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Jon Bon Jovi zachránil ženu před sebevraždou. K hrdinskému činu přistoupil jako rytíř z pohádky

Tagy:
umění hudba kultura New Jersey USA balet baletka Sierra Leone Beyoncé Knowles umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika Michaela DePrinceová