Jon Bon Jovi zachránil ženu před sebevraždou. K hrdinskému činu přistoupil jako rytíř z pohádky

Zpěvák a herec Jon Bon Jovi

Bon Jovi zachraňoval

Americký zpěvák Jon Bon Jovi během natáčení hudebního klipu v americkém Nashvillu zachránil ženu, která se chystala na sebevraždu. Úterní incident, kdy zpěvák s členkou svého štábu přiměl ženu, která přelezla zábradlí mostu, aby se nevrhla dolů, zachytily bezpečnostní kamery. Rocker ženu po úspěšné záchraně přátelsky objal. Píše o tom web deníku The Tennessean.

Bon Jovi podle deníku The Tennessean na mostě natáčel hudební klip, přičemž most po tu dobu zůstal přístupný veřejnosti. Na videu je vidět žena v modrých šatech, která přelezla zábradlí zřejmě s úmyslem skočit. Krátce nato k ní přistoupil Bon Jovi s další ženou a začal ji přesvědčovat, aby to nedělala. Žena po domluvě a pohlazení od členky štábu přelezla zpět přes zábradlí, načež ji Bon Jovi objal.

ČTĚTE DÁLE: Sebevraždy jako řešení stárnoucí populace? Profesor zvedl ze židlí mladé, odezva budí obavy

Policie později zpěvákovi a jeho týmu na síti X za záchranu ženy poděkovala. „Je potřeba, abychom si všichni navzájem pomáhali zajistit bezpečnost,“ uvedla. Mluvčí policejního oddělení v Nashvillu pro CNN uvedl, že žena byla převezena do místní nemocnice k ošetření a vyšetření. Zpěvákův zástupce mezitím agentuře AP sdělil, že se Bon Jovi k incidentu nebude vyjadřovat.

Most, kde se incident odehrál, je pojmenován po novináři Johnu Seigenthalerovi, který v roce 1954 zabránil muži v sebevraždě skokem z mostu.

Sebevraždy a pokusy o ně jsou vážným problémem i v české společnosti. Počet těch, kteří si v Česku dobrovolně sáhli na život, za uplynulý rok stoupl o více než pět procent, a to zejména mezi mladými.

Odborníci se shodují, že počty sebevražd lze výrazně snížit. Pomoci mohou zejména destigmatizační aktivity, nabídka relevantních informací a efektivní pomoc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Řezání, pálení i sebevraždy – České děti se topí v pandemii deprese. V čem selhávají rodiče?

Tagy: