Divoká rvačka v ulicích Benátek nad Jizerou. Lítaly pěsti i boty, muže zkopali na zemi

Policie řeší hromadnou bitku v Benátkách nad Jizerou

Hromadná bitka se měla v neděli odehrát přímo na ulici v Benátkách nad Jizerou před jedním z domů obývaným místními Romy. Ti mluví dokonce o rasismu. Co bylo pravým důvodem rvačky, se přímo na místo vypravil zjistit štáb Krimi zpráv.

Záběry bitky natočili sami obyvatelé Benátek nad Jizerou. Rvačka se měla odehrát v neděli odpoledne. Štáb Krimi zpráv se proto vydal přímo na místo, kde k incidentu mělo dojít. Jedná se o budovu bývalé sladovny, která se proměnila na bytový dům s několika desítkami nájemníků.

Ve chvíli, kdy štáb k domu přicházeli, potkal zrovna skupinku nájemníků. Šlo o účastníky rvačky, kteří šli se svou verzí události na policejní stanici. „Chlapi ožralí, ženský ožralý, no hrůza. A my si nenecháme kopat do psů,“ popsala obyvatelka domu.

Do rvačky, která podle místních měla rasistický podtext, se přitom podle videí zapojilo víc lidí. Někteří se chovali velice surově a spor se tak neobešel bez zranění. Sousedé z okolí domu ale viní spíš samotné nájemníky areálu. V okolí prý často dělají nepořádek a vyvolávají spory.

„Benátky bývalo kdysi klidné pěkné město, ale to se teď už nedá říct,“ napsal například Marek P. na sociální síti. „Regulérní pouliční bitka, bohužel v této oblasti je dlouho napjatá atmosféra. A pak stačí jiskra a vše vygraduje,“ upřesnil zase uživatel Roman H.

Případem se přitom už zabývá i policie. „Ve věci policisté zahájili pro úkony podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Žádáme všechny svědky, kteří nebyli přímými účastníky celé události, aby se policistům ozvali na linku 158 a poskytli jim případně důležité informace k celému případu,“ uvedla mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Naopak starosta Benátek nad Jizerou v domu problém nevidí. Oproti lidem ze sousedství je přesvědčen, že jde o malicherné spory, se kterými město nemůže nic dělat. „Říkám, že je to bohužel bouře ve sklenici vody,“ doplnil Karel Bendl (ODS). Obyvatelé domu a zejména obyvatelé přilehlých bytovek s ním ale rozhodně nesouhlasí.

Tagy: