Kladivem napadl na Litoměřicku několik lidí. Recidivista za řádění dostal šest let

Recidivista útočil na lidi na Litoměřicku zednickým kladivem.

Soud v případu napadení kladivem

Na šest let do věznice s ostrahou poslal Krajský soud v Ústí nad Labem recidivistu Milana B., který podle rozsudku napadl zednickým kladivem několik lidí na Litoměřicku. Soud útok kvalifikoval jako pokus o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví.

Šestačtyřicetiletý Milan B. vloni v květnu popíjel alkohol a kouřil marihuanu s partou bezdomovců u řeky ve Štětí na Litoměřicku. Po banální hádce kvůli masu se ale společně poprali, a tak Milan B. odešel do hospody, kde ale brzy vznikl další konflikt a on dostal od známého skleněným půllitrem do hlavy. Zaběhl si proto na ubytovnu pro zednické kladivo a venku na ulici s ním muže, který ho předtím trefil půllitrem, napadl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neboj, neumřu ti, říkal Honzík matce vražedkyni. Nenávist k partnerovi přerostla v tragédii

„Seděli jsme na Mírovém náměstí na schodech, po nějaké chvíli přišel Milan B. a prohlížel si nás. Myslel jsem, že někoho hledá. Když uviděl dotyčného, tak ho praštil nějakou zbraní a někdo zařval: 'Bacha, má kladivo v ruce!'“ vypověděl před soudem jeden ze svědků. Následně se podle rozsudku Milan B. vydal do hospody, ve které nejdříve kladivem prorazil desku stolu se slovy: „Má tady se mnou někdo problém?“

„Pán vběhl do hospody zadním vchodem, pak na nás začal křičet. Mně tím kladivem strčil pod oko,“ popsal další svědek.

Soud ale vyloučil, že by šlo o nutnou obranu. „Osobnost pana obžalovaného je agresivní, vznětlivá a nepřizpůsobivá. Rozhodl se, že se pomstí a s poškozeným si to vyřídí,“ uvedla soudkyně Kamila Krejcarová. Během běsnění zranil kladivem hned několik lidí.

Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se proti němu na místě odvolal. Případem se tak bude ještě zabývat Vrchní soud v Praze.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Svázal manželku a odpálil jí petardu v pochvě. Plzeňský soud poslal muže na 18 let do vězení

Tagy:
hospoda věznice krimi soud napadení Vrchní soud v Praze Štětí okres Litoměřice zednické kladivo