Svázal manželku a odpálil jí petardu v pochvě. Plzeňský soud poslal muže na 18 let do vězení

U Krajského soudu v Plzni se probíral případ znásilnění a pokusu o vraždu ze srpna 2023, kterých se měl dopustit devatenáctiletý mladík.

Soud v Plzni poslal na 18 let za mříže muže, který odpálil pyrotechniku v intimních partiích manželky

Trestem 18 let vězení ve věznici se zvýšenou ostrahou a vyhoštěním na deset let potrestal ve čtvrtek Krajský soud v Plzni šestatřicetiletého cizince, který se zpovídal z pokusu o vraždu své o rok mladší manželky. Ukrajinec podle soudu loni v září v Kožlanech na Plzeňsku nejdřív udeřil svou moldavskou manželku, spoutal ji lepicí páskou a pak jí do genitálu zasunul petardu a zapálil ji.

Při výbuchu pyrotechniky utrpěla žena rozsáhlá zranění a život jí zachránila akutní specializovaná operace v plzeňské fakultní nemocnici. Z mnohočetných trhlin, hlubokých až čtyři centimetry, masivně krvácela.

ČTĚTE TAKÉ: Dezinformátor Zítko sedí ve vazbě. Poslal ho tam soud na Slovensku na základě českého zatykače

Muž přiznal, že petardu zapálil. U soudu ale tvrdil, že to nebyl úmysl, ale nešťastná náhoda při erotické hře. Manželku prý určitě nechtěl usmrtit. Žena vypověděla, že i přes značné krvácení jí muž po výbuchu pyrotechniky nezavolal sanitku.

Po čase ji sám odvezl do fakultní nemocnice. Na ubytovně ale předtím uklidil použité lepicí pásky a utřel zakrvácenou podlahu. Státní zástupce navrhoval trest v délce 21 let, obhajoba naopak požadovala, aby soud skutek posuzoval jako ublížení na zdraví.

Žalovaný skutek se stal loni 30. září večer na ubytovně v Kožlanech, kde muž z přesně nezjištěných důvodů spoutal manželku lepicí páskou, aby jí znemožnil obranu, ústa jí ucpal hadrem a zalepil páskou a pak jí na posteli do genitálu zasunul petardu a zapálil ji, ačkoliv musel vědět, že výbuch může ženu usmrtit, uvedl soudce v rozsudku.

Cizinec u soudu nezapíral, že ženě vložil do přirození petardu, tvrdil ale, že to byla součást erotické hry. Vypověděl, že v kritický den za ním přišla manželka, která se asi měsíc předtím od něj odstěhovala. On chystal romantickou večeři se sektem, povídali si, měli spolu sex a muž pak ženě údajně navrhl další sexuální hrátky. Když nakonec souhlasila, zalepil jí ruce páskou, dal do úst hadr a přelepil páskou, vypověděl u soudu. Tvrdil, že vedle postele si všiml sáčku, vytáhl z něj petardu a strčil ji do ženiny vaginy.

„V ten moment se mi to zdálo legrační. Ona mi řekla, že tak si hrát nechce, ať to vytáhnu,“ popsal v květnu u soudu. Protože ale prý byla v pokoji kvůli intimní atmosféře tma, na věc v ženině těle neviděl, tak zapálil zapalovač, aby si posvítil a petardu vytáhl, vypověděl. Žena se ale prý lekla a začala křičet a házet sebou.

„V ten moment jsem zvedl zapalovač, aby byl blíž a abych mohl petardu vytáhnout, ale pyrotechnika se zapálila, vypověděl muž. V šoku prý ztuhl a nedokázal zapálenou pyrotechniku z ženina těla vytáhnout.

Svazování jsme neprovozovali, potvrdila poškozená

Soudce konstatoval, že tato verze je zcela iracionální a nelogická. Kdyby se muž podle něj skutečně snažil petardu vytáhnout, mohl jít rozsvítit světlo. Kdyby se snažil vytáhnout už zapálenou petardu, měl by sám zranění, ale nic takového se nestalo, uvedl soudce. Neuvěřil ani tomu, že vedle postele by byl zcela náhodně sáček s pyrotechnikou.

Sexuální praktiky se svazováním podle cizince nikdy předtím se ženou nepraktikovali. Manželka ale u soudu v mužově nepřítomnosti řekla, že ji už dříve svazoval, vždy lepicí páskou. Přelepoval jí také ústa. I petardu do ní prý už jednou na Ukrajině zasunul a držel v ruce zapalovač, ale pyrotechniku tehdy nezapálil. Proto ji loni nenapadlo, že to tentokrát udělá.

Manželé žili na Ukrajině, muž jezdil poslední čtyři až pět let za prací do Čech. Žena se synem za ním přijela po vypuknutí války na Ukrajině. Manželství plné hádek ale podle ní nebylo šťastné, muž ji i bil. Delší dobu mu říkala, že ho opustí. Když to po návratu z dovolené v polovině loňského září udělala, muž jí prý denně volal a prosil ji, aby se vrátila, což nechtěla.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Agresor bodl v Mostě dítě do krku. Za jeho vraždu dostal 17 let vězení

Tagy: