Některé věci bych udělala jinak, přiznala Řeháková. Nastínila, kam může zamířit z Hradu

Markéta Řeháková

Markéta Řeháková končí ve funkci

Končící mluvčí prezidenta Markéta Řeháková by mohla po odchodu z Pražského hradu zamířit do oblasti obrany a bezpečnosti, řekla v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Zároveň odmítla spekulace ohledně možných utajovaných příčin svého konce ve funkci. Kromě důvodů, které uvedla v tiskové zprávě, prý za jejím odchodem nic jiného nestojí.

Řeháková se pro CNN Prima NEWS vymezila proti tomu, že by za jejím odchodem mohly stát osobní spory či jiné skryté důvody. „Jediný důvod, proč odcházím, je popsaný v tiskové zprávě, kterou jsme vydali. Nic více za tím opravdu není. Jsem přesvědčená, že jsem ke své práci přistupovala profesionálně a snažila jsem se odvádět vždy maximální možný výkon tak, aby to bylo ve prospěch prezidenta, ve prospěch prezidentské kanceláře. Mé vztahy s médii a všemi v okolí byly profesionální,“ vysvětlila. Oficiálním zdůvodněním v tiskové zprávě byla právě snaha „předejít spekulacím o uspořádání vztahů uvnitř prezidentské kanceláře“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z Brna na Hrad. Kdo je mluvčí prezidenta Řeháková a kudy vedla její cesta na vrchol?

Situace je podle Řehákové sice stále příliš čerstvá, zvažuje však kariéru v oblasti obrany. „Dlouhodobě mě zajímá oblast obrany a bezpečnosti, které jsem se věnovala i na studiích. Asi se budu poohlížet v této oblasti, ale zatím nemám další kroky promyšlené,“ prozradila. Podle hradního tiskového odboru by mělo dojít k definitivnímu rozvázání pracovního poměru 31. října, v prezidentské kanceláři už ale během října působit nebude.

Ke svému dosavadnímu působení na Hradě rovněž uvedla, že některé věci by zpětně sice udělala jinak, ale zároveň takové úvahy považuje za normální. „Když to člověk zpětně vyhodnocuje a přistupuje ke svým dřívějším rozhodnutím nebo krokům s nově nabytou zkušeností a s množstvím zpětné vazby, samozřejmě by rád spoustu věcí upravil. Ale myslím si, že je to přirozený proces učení, ten se nevyhýbal ani mně,“ shrnula.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Odchod Řehákové z postu mluvčí se dal čekat. Pavel ale dělá chybu, shodli se experti

Tagy:
prezident Petr Pavel Pražský hrad Jana Vohralíková Markéta Řeháková