Řekli si „ano“ a skončili v poutech. Nevěstu s ženichem odvedla ze svatebního obřadu policie

Slovenští policisté se mohou pochlubit kuriózním zásahem z minulého týdne. Přímo ze svatebního obřadu v Trebišově odvedli nevěstu i s ženichem. Sňatek měl být totiž dle všeho pouhým účelovým aktem, prostřednictvím kterého by ženich z Maroka vyřešil svůj problém s končící platností víza.

Na matričním úřadě ve východoslovenském městě Trebišov proběhla minulý týden policejní akce s krycím názvem Bride, tedy „nevěsta“. Šlo o společný zásah slovenské národní jednotky v boji proti migraci a cizinecké policie.

„Šlo o svatební obřad účelového manželství mezi občanem Maroka, který si chtěl kvůli neplatnosti víza vzít Slovenku,“ uvedli na Facebooku slovenští policisté. Pachatel měl ženě za manželství slíbit finanční odměnu, a to v přepočtu více než 34 tisíc korun.

ČTĚTE TAKÉ: Tři čeští pytláci převáželi v autě rozporcovanou medvědici. Slovenská policie je zadržela

Zatímco jiní jezdí po svatbě na líbánky, ženě z Trebišova hrozí kriminál. „Nevěsta je vyšetřovaná pro trestný čin převaděčství. V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody na dva až osm let,“ řekla webu Topky policejní mluvčí Karolína Barinková s tím, že Maročan bude vyhoštěn.

Tagy: