Rekordní středa a dominance předvolebního vysílání. CNN Prima NEWS zasáhla 857 tisíc diváků

Superduel na CNN Prima NEWS mezi Petrem Fialou a Andrejem Babišem

Evropské volby 2024 (26)

CNN Prima NEWS potvrzuje, že je dominantní zpravodajskou multiplatformou v souvislosti s předvolebními debatami v České republice. Stanice se ve středu stala nejsledovanější zpravodajskou televizí s celodenním sharem 4,87 procenta. Stovky tisíc diváků si nenechaly ujít superduel mezi premiérem Petrem Fialou (ODS) reprezentujícím koalici Spolu a lídrem opozice Andrejem Babišem (ANO). Pořad zasáhl 599 tisíc diváků starších patnácti let. V průběhu téměř celé debaty plné ostrých názorových střetů navíc počet lidí u obrazovek kontinuálně rostl.

Superduel byl ve své podstatné části absolutním lídrem televizního vysílání středečního večera. Na webu CNNPrima.cz a sociálních sítích pořad zasáhl dalších více než 500 tisíc uživatelů. CNN Prima NEWS je tak zásadní názorovou platformou pro rozhodování voličů v Česku. Více než čtvrt milionu diváků pak zasáhl následující publicistický pořad 360° Pavlíny Wolfové, ve kterém komentátoři a politologové zhodnotili výkony Petra Fialy a Andreje Babiše.

ČTĚTE TAKÉ: Fiala: Babiš schválil Green Deal a nevěděl to. Jste nejprolhanější politik, reagoval šéf ANO

Středeční superduel na CNN Prima NEWS nabídl mimořádně vypjatý střet argumentů, o kterém ve čtvrtek mluví celé Česko. Neústupná moderátorka Terezie Tománková s kolegou Petrem Suchoněm vyzvedli ve velkém studiu s diváky v publiku hlavní témata před volbami do Evropského parlamentu – mimo jiné Green Deal, problém nelegální migrace a bezpečnost s důrazem na konflikt na Ukrajině. Premiér Petr Fiala a lídr opozice Andrej Babiš se před televizními kamerami neshodli prakticky na ničem.

Bodovala také úterní debata lídrů

Diváky oslovila už úterní superdebata, ve které se utkali lídři Přísahy a Motoristů sobě, Stačilo!, SPD a Trikolory, Pirátů a STAN. Pořad zasáhl v CS 15+ celkem 498 tisíc diváků a stal se nejsledovanějším úterním zpravodajským pořadem po 20:30.

Rozdělení do dvou debat bylo určeno na základě preferencí, které reflektují zastoupení názorů ve společnosti. Zastoupeny jsou strany, hnutí a koalice, které se po započítání možné odchylky po zprůměrování relevantních předvolebních průzkumů pohybují okolo pětiprocentní hranice nutné pro zisk křesel v Evropském parlamentu.

Předvolební vysílání CNN Prima NEWS nekončí

Předvolební týden na CNN Prima NEWS pokračuje. V pátek 7. června se ve speciálním vysílání s Terezií Tománkovou ze studia v Evropském parlamentu v Bruselu diváci dozví vše, co potřebují vědět předtím, než vyrazí k volbám.

Nabídneme i pohled do zákulisí sídla Evropského parlamentu, unikátní reportáže, živé vstupy a rozhovory s europoslanci i experty. Hosty budou autoři podcastu Bruselský diktát Ondřej Houska a moderátor CNN Prima NEWS Michal Půr a dlouholetí europoslanci, kteří neobhajují svůj mandát – Jiří Pospíšil (TOP 09) a místopředsedkyně Evropského parlamentu Dita Charanzová (za ANO).

Víkendové speciální vysílání vyvrcholí nedělním celonočním volebním studiem s moderátory Terezií Tománkovou, Petrem Suchoněm, Petrem Převrátilem, Kristýnou Malou a řadou hostů z řad politiků i expertů, kteří budou analyzovat výsledky voleb a vysvětlí jejich dopad na naše životy i na budoucnost Česka a Evropy.

Evropská volební noc startuje v neděli 9. června ve 20:00 a pokračuje do ranních 5:55, kdy naváže pondělní speciální povolební NOVÝ DEN.

Zdroj prezentovaných dat: ATO-Nielsen, podm. reache 3 min. souvisle, CS 15+, ke dni 6. 6. 2024

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vondráček: Green Deal se podobá čínské kulturní revoluci. Nechutné srovnání, namítl Peksa

Tagy: