Rekordní sumec v českých vodách. Jakub Vágner se pochlubil mimořádným úlovkem

Slavný český rybář Jakub Vágner opět posunul hranice úlovků o kus dál. Na Vranově chytil 264 centimetrů dlouhého sumce, což je nový český rekord. Ten do té doby držela jiná Vágnerova trofej z letošního června.

Epochální úlovek se Vágnerovi podařil v pondělí na Vranovské přehradě. „Sumec měřil 264 centimetrů a posouvá tak státní rekord. Jen pro upřesnění – je fajn chytit český rekord. Pro mě je ale největší radostí vědomí, že takto velké ryby žijí i u nás doma. Že za nimi nemusíme cestovat daleko do Španělska, Itálie či Francie,“ uvedl na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Drsné záběry. Žralok nejdříve dlouhé minuty kroužil okolo rybářů, poté se zakousl do lodi

Slavný rybář také zdůraznil, že podobné úlovky nejsou žádnou samozřejmostí a stojí za nimi tvrdá práce. „Na vodě v jakémkoli počasí, od zahájení, pár hodin spánku denně, a pohodlí postele jsem skoro nezažil. Jenže o tom to je. Tyto poklady českých vod si musí člověk vydřít a dát tomu celé své já,“ uvedl Vágner a poděkoval všem za podporu.

Vágner nejnovějším úlovkem překonal vlastní rekord, co se českých vod týče. Letos v červnu se mu totiž na Břeclavsku povedlo chytit sumce o délce 261 cm. „Je to sezóna snů, kterou zhodnotím až na konci roku. Každopádně čtyři ryby 250+ a dvě ryby 260 centimetrů plus jsou pro mě výsledkem, který je splněným snem z českých vod,“ neskrýval v příspěvku nadšení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kuriózní „šikana“ v moři. Vědci popsali, proč chobotnice při lovu bijí chapadly neposedné ryby

Tagy: