Řešit migraci ve třetích zemích je jediná možnost, míní Mach. Volá po speciálních konzulátech

Kandidát do Evropského parlamentu Petr Mach (SPD a TRIKOLORA)

Rozhovor s Petrem Machem před volbami do Evropského parlamentu

Řešením migrace do Evropy je zavedení konzulátů na severu Afriky. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to řekl kandidát do Evropského parlamentu Petr Mach (SPD a Trikolora). Podle něj by tak migranti nemuseli cestovat do cílové země, ale s předstihem by se dozvěděli, jestli je v ní pro ně místo.

Podle kandidáta do Evropského parlamentu Petra Macha (SPD a Trikolora) by bylo ohledně migrace výhodné provést dohodu se státy na severu Afriky. „Záleží samozřejmě na tom, jestli to budou Alžírsko a Libye chtít, ale pointa je, že by tam Evropská unie, anebo členské státy, které se na tom dohodnou, měly jakýsi konzulát, kde by se posuzovaly žádosti,“ pronesl Mach v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Do Česka a EU propašovali nejméně dva tisíce migrantů z Turecka. Policie chce obžalobu 14 lidí

Migranti by se tak rovnou na severu Afriky dozvěděli, jestli do Evropy mohou nebo ne. „Kdyby například byla odhalena loď, která pluje ze severoafrických břehů, tak by ti lidé byli vráceni do zmíněného centra na severu Afriky,“ sdělil Mach.

S tím by prý souhlasil, i kdyby to byla nadstavba migračního paktu. „Je mi jedno, jak se to bude jmenovat, ale na evropské úrovni mi dává smysl pouze tohle řešení, protože mnohým migrantům je jedno, jestli skončí ve Švédsku nebo v Německu,“ dodal Mach.

Mach v pořadu také hovořil o svém postoji ke Green Dealu, českých zájmech v Evropě a možném míru na Ukrajině. Celý rozhovor si můžete pustit ve videu výše.

Tagy:
Afrika migrace Evropa Alžírsko Evropská unie Evropský parlament Libye 360° Trikolóra hnutí občanů Petr Mach migrace zvířat