Řidič autobusu v USA za jízdy zkolaboval. Tragédii zabránili pohotoví cestující, ukazuje video

Cestující v Coloradu bezpečně zastavili autobus poté, co řidič za jízdy zkolaboval

Řidič autobusu zkolaboval za jízdy, situaci zachránili cestující

Dramatické chvíle se odehrály tento týden na silnici v americkém městě Colorado Springs. Řidič autobusu během jízdy zkolaboval. Do akce se okamžitě vrhli dva cestující, kteří převzali řízení a stroj bezpečně zastavili. I přes rychlý zásah záchranářů šofér nakonec nepřežil.

Pohotové jednání dvou cestujících v autobuse odvrátilo možnou tragickou nehodu. Když si všimli vážných zdravotních potíží řidiče, okamžitě se přesunuli do přední části vozu. Zatímco se jeden muž chopil péče o šoféra, druhý si sedl za volant.

ČTĚTE TAKÉ: Policie obvinila majitelku psa, který útočil na lidi. Tragédii na Hradecku zabránilo hrdinství

„Jsem v autobuse číslo jedna. Váš řidič prodělal záchvat, zastavuji autobus,“ hlásil jeden z mužů do vysílačky. Z videa zveřejněného dopravní společností je patrné, že se cestujícímu podařilo vůz bezpečně zastavit a přivolat pomoc. Řidič nicméně navzdory úsilí záchranářů později zemřel, uvedla podle BBC společnost Mountain Metropolitan Transit (MMT).

Nebýt pohotových cestujících, mohl celý incident skončit ještě hůře. „Veřejně jsme požádali tyto cestující, aby nás kontaktovali, protože bychom jim rádi poskytli jízdenky zdarma jako projev našeho uznání za jejich ranní pomoc,“ stojí v prohlášení společnosti MMT.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Autobus plný mladých fotbalistů pohltily plameny. Katastrofa, líčí klub z Jesenicka

Tagy: