Řidič chtěl ujet policistům, nakonec naboural do stromu. Zranila se spolujezdkyně

Pražští policisté mají za sebou další honičku. Ani tentokrát se ujíždění řidiči nevyplatilo. Naboural do stromu a při nehodě se navíc zranila jeho spolujezdkyně.

Policejní hlídka se rozhodla v Praze 8 v noci na sobotu zastavit řidiče osobního auta. „Řidič však nedbal našich výzev a začal vysokou rychlostí ujíždět,“ popsal zasahující policista Matěj Vašek.

Podle něj řidič ohrožoval všechny kolem sebe, hlavu si nelámal ani s červenou na semaforu. „Několik křižovatek projel na červenou a jeden úsek dvouproudové silnice projel v protisměru. Když se chtěl vrátit zpátky do správného směru, nezvládl řízení a asi v 80kilometrové rychlosti narazil do stromu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Řidič i posádka na zadním sedadle na tom byli relativně dobře. Hůře dopadla žena, která byla zaklíněná na místě spolujezdce pod palubní deskou. „Policisté zraněnou ženu opatrně vytáhli z vozidla a poskytli jí první pomoc do příjezdů záchranářů,“ doplnil Daněk. Spolujezdkyně se do této situace dostala zřejmě proto, že neměla zapnutý bezpečnostní pás.

„S největší pravděpodobností muž ujížděl proto, že měl vyslovený zákaz řízení motorových vozidel na deset let. Navíc se odmítl podrobit testu na drogy,“ uvedl mluvčí. Policisté muže navíc už dobře znali. Jeho trestní rejstřík totiž rozhodně nebyl prázdný. „Má bohatou trestní minulost násilného a majetkové charakteru,“ doplnil mluvčí.

Aby toho nebylo málo, policisté v jeho autě našli pravděpodobně kradená přední světla od aut, autorádia a nářadí. „Jestli byly věci skutečně odcizené a policisté narazili na vozidlo, které právě jelo z loupeživé výpravy, budou nyní zjišťovat kriminalisté. Nicméně v tuto chvíli je jasné, že je řidič podezřelý z trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní, za což mu hrozí až dva roky vězení,“ dodal Daněk.

Tagy: