Řidič náklaďáku zkolaboval po bodnutí hmyzem. Záběry ze Znojemska odhalují děsivou jízdu

Nebezpečnou situaci zachytila palubní kamera jiného řidiče.

Řidič nákladního vozu zkolaboval po bodnutí hmyzem

Nebezpečnou situaci zachytila palubní kamera jednoho z řidičů na Znojemsku. Z videa je patrné, jak před ním jedoucí nákladní automobil kličkuje po celé šířce vozovky, vjíždí na chodník a naráží do automobilu a dopravních značek. Vůz zastavil až náraz do plotu a bazénu u jednoho z rodinných domů. Následně se ukázalo, že řidič kamionu zkolaboval v důsledku anafylaktického šoku po bodnutí hmyzem, informovali policisté.

Policisté ve čtvrtek zveřejnili záběry situace, která mohla skončit tragédií. Video zachycuje událost z 10. srpna z obce Šumná na Znojemsku. Řidič plně naloženého nákladního automobilu Tatra na záznamu zřejmě neovládal řízení vozu a přejížděl s ním ze strany na stranu.

ČTĚTE TAKÉ: Osmnáctiletý řidič zahynul při nehodě na Plzeňsku. Nákladní automobil zřejmě přehlédl

Téměř 25tunový kolos navíc vjížděl na chodník, přičemž zboural i lampu pouličního osvětlení, dopravní značku a narazil i do zaparkovaného automobilu.

Policie na svém webu pochválila šoféra vozu, který jel za nákladním automobilem. „Osmatřicetiletý řidič osobního vozu jedoucího za ním situaci správně vyhodnotil tak, že řidiče postihla náhlá zdravotní indispozice, nebo má na vozidle technickou závadu. Ve chvíli, kdy Tatra před ním zpomalila, vyběhl ze svého auta a pokusil se neovládaný pětadvacetitunový kolos doběhnout a zastavit,“ uvedli policisté.

To se však odvážlivci nepodařilo a nákladní vůz zastavil až po nárazu do plotu rodinného domu a bazénu, který stál na zahradě. „Řidič osobního vozu ihned spěchal do kabiny, aby zjistil zdravotní stav řidiče,“ napsali kriminalisté.

Následně se ukázalo, že šofér Tatry zkolaboval v důsledku anafylaktického šoku způsobeného bodnutím hmyzem. Řidič osobního vozu mu podle pokynů operátorů tísňové linky poskytl první pomoc. „S transportem šoféra z kabiny pak pomáhal i hasičům,“ ocenila mužovu pomoc policie.

Šoférovu rozhodnost a aktivní pomoc chválili také lidé v komentářích pod videem na Facebooku. „Dobrá práce! Všechna čest tomu zachránci,“ napsala jedna z uživatelek sociální sítě. Další komentující jej označovali jako „hrdinu“ nebo „borce“.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Smrtelná srážka seniorky v Praze 8. Řidič náklaďáku ujel, nehody si nemusel všimnout

Tagy: