Smrtelná srážka seniorky v Praze 8. Řidič náklaďáku ujel, nehody si nemusel všimnout

V Zenklově ulici na Praze 8 došlo k smrtelné nehodě, při níž zemřela chodkyně (22. 8. 2024).

Náklaďák přejel chodkyni

Ke smrtelné nehodě došlo ve čtvrtek v Zenklově ulici v Praze 8. Nákladní auto srazilo osmdesátiletou chodkyni, která zraněním podlehla. Řidič z místa nehody ujel, řekl redakci CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Jan Daněk. Podle něj je ale možné, že si srážky ani nevšiml. Kvůli incidentu byl zastaven provoz tramvají.

„Ke smrtelné nehodě došlo před desátou hodinou dopoledne. Nákladní auto srazilo na přechodu osmdesátiletou seniorku,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Daněk.

ČTĚTE TAKÉ: Mrazivé záběry z Prahy. Žena s dítětem dobíhala rozjetý vlak. Když upadla, druhé z něj vyskočilo

Řidič následně z místa nehody ujel, aniž by ženě poskytl pomoc. „Vzhledem k tomu, že se jednalo o velký nákladní automobil, je samozřejmě otázkou, zda řidič vůbec věděl, že ženu srazil,“ sdělil Daněk.

„K vážné dopravní nehodě u tramvajové zastávky jsme okamžitě vyslali posádku. Zároveň operátorka  předávala instruktáž k telefonicky asistované resuscitaci, kterou prováděli policisté. Bohužel po příjezdu na místo bylo zjištěno, že žena utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místo vyrazil koroner,“ popsala mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

VIDEO: Záběry z místa krátce po nehodě

Odpoledne se policistům podařilo najít šoféra, který od nehody ujel. Provedli u něj dechovou zkoušku, která ukázala, že před jízdou nepil. Zda za fatální srážku mohl právě on, nebo je vina na straně seniorky, teď musí rozplést kriminalisté.

V souvislosti s nehodou došlo k zastavení tramvají, informovali zástupci městské části Praha 8. Odklon se týkal linek tramvají 10, 24 a 29, vyplývá z příspěvku na sociální síti X. Krátce po třinácté hodině byl provoz obnoven.

Ke smrtelné nehodě došlo také ve středu podvečer na dálnici D1 na Vysočině. Muže tam srazilo nákladní auto. Policie žádá veřejnost o pomoc a hledá svědky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Stavba metra D se opět zpozdí. Spory firem o vítězství v tendru mohou stát Prahu miliardy

Tagy: