Úprk viníka děsivé nehody: Po překvapivém verdiktu soudu rozrazil dav a schody bral po dvou

Obviněný Dušan Dědeček po vynesení rozsudku utíkal před novináři.

Viník nehody v Bratislavě utíkal před novináři

Dušan Dědeček obviněný ze způsobení tragické nedělní nehody v Bratislavě, při které zahynulo pět studentů, po soudním jednání doslova utíkal před novináři. Při odchodu z budovy vrazil do čekajícího reportéra a bez jakéhokoli slova zamířil do přistaveného vozu.

Soudce ve čtvrtek rozhodl, že bývalý šéf Deaflympijského výboru Slovenska Dědeček bude stíhán na svobodě. Verdikt nicméně není pravomocný, případem se bude zabývat ještě Krajský soud v Bratislavě na veřejném zasedání 14. října.

Podle slovenské televizní stanice TV JOJ měl v sobě obviněný řidič v době nehody kromě alkoholu i omamné látky. Údajně začal pít rum na rodinném srazu, po kterém musel neočekávaně do práce, kde si dal několik panáků hruškovice.

„60letý řidič vozidla zn. Škoda Superb, který před jízdou požil alkohol, sjel ve vysoké rychlosti během jízdy mimo vozovku na zastávku městské hromadné dopravy. Tam se v té době nacházelo přibližně 40 osob, přičemž došlo ke srážce vozidla s osobami. V důsledku této srážky bezprostředně na místě zahynuly čtyři osoby, tři osoby byly v kritickém stavu převezeny do nemocnic, další tři osoby utrpěly zranění vyžadující jejich ošetření,“ popsala nedělní nehodu na facebookovém profilu slovenská policie. Později informovala, že v nemocnici zemřel další člověk.

Policie obvinila Dušana Dědečka z obecného ohrožení. Za toto jednání mu hrozí trest odnětí svobody v délce 20 až 25 let, případně doživotí. Na jeho útěk ze soudu se podívejte v úvodním videu.

Tagy: