Řidič ujížděl policii v centru Prahy. Ohrožoval chodce, jel na červenou i v protisměru

Zběsilá honička centrem Prahy. Muž ohrožoval chodce, také jel v protisměru

Ohrožoval chodce, kolemjedoucí auta a také jel v protisměru. Muže (40), který unikal městské policii přímo v centru hlavního města, strážníci dopadli až poté, co mu zatarasili cestu a vyhrožovali střelbou. Jen díky velkému štěstí nikdo během honičky nepřišel k úrazu.

Honička v centru Prahy začala, když řidič Audi bezohledně zatočil do zákazu vjezdu a málem srazil ženu na přechodu. Muž se nezalekl ani policejního majáku, naopak dupnul na plyn a snažil se strážníkům ujet. Během pronásledování nerespektoval dopravní značení, projížděl jednosměrky a nezastavil se ani před červeným světlem na semaforu.

Policejní hlídky ukončily šílenou jízdu až v Revoluční ulici, když řidičovi zatarasily cestu. Muž nakonec opustil svůj vůz až pod hrozbou namířené pistole. Ukázalo se, že šlo o čtyřicetiletého cizince. Muž následně odmítl test na drogy a podrobil se jen dechové zkoušce, která vyšla negativně.

Jen díky velkému štěstí nikdo během honičky nepřišel k úrazu a nedošlo ani ke škodám na majetku. Z videa je patrné, že jedna z policistek se řidiče snažila zastavit už v Soukenické ulici (kolmá k Revoluční, pozn. red.). „Stála jsem před vozidlem uprostřed silnice a ukazovala řidičovi, ať zastaví. Ten jel plnou rychlostí dál. Kdybych neuskočila, najel by do mě,“ uvedla.

Pachatel skončil v poutech, ve kterých ho policisté odvezli na stanici. Čeká ho minimálně obvinění z pokusu o únik před zadržením a z bezohledné jízdy.

Tagy: