Řidič v Praze najížděl autem do strážníka. Dramatický moment zachytila kamera

Řidič najížděl na strážníka

Řidič v centru Prahy ignoroval dopravní značení. Když s ním chtěl přestupky řešit strážník městské policie, šofér na něj začal najíždět autem. Strážníci nyní zveřejnili video z celé události.

K incidentu došlo 12. listopadu kolem poledne. Devětadvacetiletý řidič se svým osobním autem stál bez oprávnění v modré zóně v Široké ulici v centru Prahy. „Před příjezdem odtahové služby se k vozidlu dostavil muž, který uvedl, že je řidičem vozu. Protože výzvu k prokázání totožnosti ignoroval, nastartoval vozidlo a chystal se odjet, stoupl si strážník za levý zadní blatník,“ uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová.

Příslušník městské policie byl pro šoféra velmi dobře viditelný ve zpětném zrcátku. Řidič se ale rozhodl pro nevysvětlitelný krok. „Muž se přesto s vozidlem rozjel a nárazníkem zavadil o nohu strážníka, který z obavy o své zdraví ustoupil. Řidič vycouval a rozjel se do ulice Žatecká. Protože byla ale aktuálně neprůjezdná, byl nucen zastavit před přechodem pro chodce,“ pokračovala mluvčí.

Na strážníka najel několikrát

Strážník si tedy znovu stoupl do zorného pole řidiče a na pomoc přivolal autohlídku. Šofér se ale ne a ne poučit. „Mezitím se Žatecká ulice uvolnila a řidič se opět rozjel proti strážníkovi. Nakonec řidič vozidlo zastavil. Své chování vysvětlil tím, že mu strážník bránil v odjezdu a dodal, že u sebe žádný doklad totožnosti nemá,“ uvedla Seifertová.

Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu byl řidič omezen na osobní svobodě a předán státní policii.

Tagy: