Policie obvinila řidiče, který má na svědomí masakr v centru Bratislavy. Hrozí mu doživotí

Nevím, odpovídal Dědeček na otázku, zda si uvědomuje, co se stalo.

Zpřísní se tresty pro opilé řidiče

Za tragickou nehodu na autobusové zastávce v Bratislavě, po které zemřelo pět lidí, hrozí řidiči doživotí. Policie ho obvinila z obecného ohrožení.

„60letý řidič vozidla zn. Škoda Superb, který před jízdou požil alkohol, sjel ve vysoké rychlosti během jízdy mimo vozovku na zastávku městské hromadné dopravy. Tam se v té době nacházelo přibližně 40 osob, přičemž došlo ke srážce vozidla s osobami. V důsledku této srážky bezprostředně na místě zahynuly čtyři osoby, tři osoby byly v kritickém stavu převezeny do nemocnic, další tři osoby utrpěly zranění vyžadující jejich ošetření v nemocnicích,“ uvedla na facebookovém profilu slovenská policie. Připomněla také, že v pondělí pak došlo k úmrtí páté osoby, která byla hospitalizována v nemocnici. Tou byla 21letá dívka.

❗ZA NEDELŇAJŠIU JAZDU SMRTI PADLO OBVINENIE❗️VODIČOVI HROZÍ VYSOKÝ TREST❗️ Policajti odboru kriminálnej polície...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Tuesday, October 4, 2022

„Policisté bratislavské krajské kriminálky věnovali maximální důraz a intenzivně vykonávali všechny potřebné procesní úkony, jejichž cílem bylo náležité zjištění skutkového stavu, zajištění všech potřebných důkazů a jejich následné vyhodnocení. Na základě těchto úkonů byla zajištěna potřebná důkazní situace, umožňující vznést obvinění konkrétní osobě,“ napsali policisté.

Uvedli také, že „na základě dosavadní důkazní situace došlo ke změně právní kvalifikace a následně bylo ze strany vyšetřovatele bratislavské krajské kriminálky vzneseno obvinění z trestného činu všeobecného ohrožení 60letému Dušanovi D. z Bratislavy.“

Podle policie hrozí obviněnému muži za toto jednání trest odnětí svobody na dvacet až pětadvacet let, případně doživotí. „Ze strany vyšetřovatele byl v této souvislosti zpracován i podnět k návrhu na vazební stíhání obviněného muže.“

Tagy: