Dramatické záběry: Dítě se dusilo v autobuse. Zachránila ho řidička, matka děkovala v slzách

Sedmiletý Preston se začal během jízdy v autobuse dusit

Řidička autobusu zachránila dusící se dítě

Řidička autobusu Raquel Radford Bakerová se stala skutečnou hrdinkou. Zachránila totiž život sedmiletému chlapci, který se v autobuse začal dusit. Bakerová pohotově zareagovala a na chlapci provedla Heimlichův chvat. Hrdinský čin řidičky byl zaznamenán na video.

Incident se odehrál 29. září v texaském městě Seagoville v Dallasu. Tři sedadla za řidičkou se začal dusit sedmiletý chlapec. Přispěchal za řidičkou Raquel Radford Bakerovou. Ta mu v domnění, že chce zvracet, otevřela dveře.

ČTĚTE TAKÉ: Mrazivé video z Anglie. Dědeček se utopil během křtu, přihlížející si toho nevšimli

„Chlapec ke mně přišel a já jsem si myslela, že mu je nevolno. Zdálo se, že zvrací, takže jsem otevřela dveře, aby mohl zvracet venku,“ cituje slova Bakerové web KTTC.

Sedmiletý hoch byl však schopen řidičce, která je vyškolená v první pomoci, naznačit, že nemůže dýchat. Ona neváhala, a jak je vidět na videu, ihned popadla dítě a vynesla ho ven z autobusu.

Venku na chlapci provedla Heimlichův chvat, čímž mu zachránila život. Přihlížejícího rodiče požádala, aby kontaktoval tísňovou linku.

„Dusil jsem se a pak mi Raquel zachránila život,“ řekl chlapec podle serveru NBC15. „Musí se dostat do školy a zpět, mojí prioritou číslo jedna je bezpečnost,“ pronesla Bakerová. „Jsou to moje děti, všechny,“ dodala řidička, kterou nyní mnozí považují za hrdinku. Když jí matka zachráněného chlapce osobně děkovala, neudržela slzy.

Raquel Radford Bakerová pracuje sedmnáct let v oblasti dopravy, z toho posledních šest let je vedoucí řidičkou celého týmu pro Dallas Independent School District.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chlapeček zachránil svou osmnáctiměsíční sestřičku před utopením

Tagy: