Řidička najela na přechodu pro chodce do lidí. Všimla si jich příliš pozdě

Dítě na přechodu

Řidička srazila chodkyni na přechodu

Bezpečnostní kamera v České Lípě zachytila ve středu brzy ráno nepochopitelný zkrat řidičky osobního auta, která na přechodu pro chodce najela do skupinky přecházejících lidí. Na tomto přechodě se nejedná o první incident.

Chodci byli v polovině přechodu, když je na poslední chvíli zpozorovala šestapadesátiletá řidička. Ta už nestačila zabrzdit a bokem vozu srazila dvaadvacetiletou dívku, kterou se zraněním nohy převezli záchranáři do nemocnice.

„V letošním roce jde už o třetí střet chodce s vozidlem na tomto přechodu. Osmého ledna zde najelo osobní vozidlo do devítiletého chlapce, který přechod přecházel se svou matkou. Školák tehdy utrpěl naštěstí jen lehčí zranění. O měsíc později, 7. února, šel po stejném přechodu patnáctiletý mladík, a zatímco jedno vozidlo mu dalo přednost, za ním jedoucí řidič ho srazil. Jeho zranění si vyžádalo hospitalizaci v nemocnici,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Že je tento přechod nebezpečný, vědí i silničáři, kteří už naplánovali jeho úpravu. „Křižovatka projde v roce 2021 rekonstrukcí, v rámci které bude mimo jiné opatřena i světelným signalizačním zařízením a trasu pro přecházení významně zkrátí středový dělicí ostrůvek. Do té doby je nutné, aby se všichni účastníci silničního provozu pohybovali v tomto místě s maximální opatrností a vzájemnou ohleduplností,“ doplňuje Baláková s tím, že přednost chodců na přechodu pochopitelně stále platí.

Tagy: