Řítil se Prahou 170 kilometrů za hodinu. Policisty pak napadl obuškem a pepřákem

Řidič vytrvale ujížděl policistům. Jeho zběsilé putování Prahou ukončil až sloup semaforu.

Honička v Praze (zdroj: CNN Prima NEWS)

Pražští policisté za sebou mají zběsilou honičku. Řidiče stíhali zhruba 25 kilometrů ulicemi hlavního města. Místy před nimi ujížděl rychlostí až 170 kilometrů za hodinu. Nakonec naboural do semaforu, ale tím pro policisty práce neskončila. Muž na ně totiž použil pepřový sprej a teleskopický obušek.

Vše začalo ve Fakultní nemocnici Bulovka. Řidič zde měl nacouvat do skleněných posuvných dveří urgentního příjmu, které poškodil, a následně z místa nehody odjet. Do nemocnice zamířily hlídky policie, ale auto nenašly. Úplnou náhodou si ale řidiče všimli dopravní policisté v Zenklově ulici, kteří jeli zadokumentovat nehodu. Řidič ale nechtěl zastavit a zběsile se rozjel Prahou směrem na Černý Most.

Cestou naprosto nepochopitelně a divoce kličkoval, ohrožoval všechny účastníky silničního provozu a projížděl čtyřproudé světelné křižovatky na červenou. Místy se řítil rychlostí až 170 kilometrů v hodině. Celé pronásledování skončilo až po zhruba 25 kilometrech nebezpečné jízdy, kdy naboural do semaforu na Jižní spojce u sjezdu směrem na Spořilov.

Po nehodě se nechtělo 55letému řidiči vystoupit z auta, na policisty vystříkal pepřový sprej a zaútočil na ně i teleskopickým obuškem. Vše naznačovalo, že je pod vlivem omamných látek. Jenže výsledky testu na drogy i alkohol, které nakonec podstoupil, byly negativní. Vozidlo ani řidič nebyli hledaní, muž navíc vlastnil řidičské oprávnění.

Policisté tak stále zjišťují, proč vlastně ujížděl. Zatím je kvůli jejich napadení po nehodě podezřelý ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě. Za to by mu mohlo hrozit až šest let vězení. Nelze ale vyloučit, že ujíždění nakonec policisté posoudí jako obecné ohrožení, za což je sazba ještě přísnější – až osmiletá.

Tagy: