Rodiče nechali kojence tři hodiny v rozpáleném autě. Zatímco byli v kostele, holčička zemřela

Dítě v autě

Malé dítě zemřelo v rozpáleném autě, rodiče byli v kostele

Policie na Floridě vyšetřuje smrt teprve 11měsíční holčičky. Rodiče dítě nechali několik hodin v rozpáleném autě, zatímco byli v kostele. Když na místo dorazila policejní hlídka, holčička už nereagovala a po převozu do nemocnice byla prohlášena za mrtvou.

Oznámení o bezvládném dítěti v autě obdrželi policisté z města Palm Bay v neděli okolo 13. hodiny. Když dorazili na místo, holčička už nereagovala. Nepomohl ani okamžitý převoz do nemocnice. Lékaři tam dítě prohlásili za mrtvé. Podle dosavadního vyšetřování ji rodiče nechali v autě zhruba tři hodiny, zatímco byli v kostele. V tu dobu bylo v Palm Bay přes 20 °C, informuje stanice ABC NEWS.

Jenže uvnitř zavřeného auta teplota rychle stoupá. „Už během 10 minut může být v autě o 7 °C vyšší teplota než venku,“ vysvětlil pro stanici WESH Kevin Campbell z organizace Health First. Vzhledem k tomu, že dítě bylo uvnitř zavřené několik hodin, mohlo čelit i teplotě překračující 40 °C. „Když je dítě vystaveno teplotě blížící se 40 °C, hrozí mu vážné komplikace, jako je třeba úpal. Při vyšší teplotě může i zemřít,“ dodal Campbell.

ČTĚTE TAKÉ: Oblíbený lékař z Plzeňska tragicky zemřel. Navždy zůstane v mém srdci, smutní pacienti

Bohužel právě to se v Palm Bay stalo. Šéf místní policie Mario Augello poznamenal, že šlo o nešťastný incident a rodině vyjádřil upřímnou soustrast. Zatčen zatím nikdo nebyl, vyšetřování ale stále probíhá.

Podle statistik americké organizace Kids and Cars zemře v USA kvůli horku v autě každoročně zhruba 38 dětí. Florida v tomto ohledu zaujímá nelichotivé druhé místo. „Nejdůležitější je uvědomit si, že se to může stát úplně každému. Neexistují žádné výjimky,“ varuje Jeanne Fennellová, která pracuje právě pro Kids and Cars.

Tagy: