Tragédie po cestě do Chorvatska. Rodina zemřela při děsivé nehodě, přežilo jen batole

Na maďarské dálnici, která spojuje města Csorna a Szombathely, došlo v pondělí k tragické srážce osobního auta a kamionu, při níž zemřeli téměř všichni členové mladé rodiny z Polska. Při havárii přežilo z osádky osobního vozu pouze dvouleté batole. Prudkému nárazu zezadu předcházelo prudké brždění náklaďáku kvůli defektu na pneumatice, informuje tamní web 112Press.

„Víme, že polská rodina jela na dovolenou do Chorvatska. Jednatřicetiletý otec, který auto řídil, devětadvacetiletá žena na místě spolujezdce a jejich čtyřleté dítě při srážce okamžitě zemřeli. Jediným přeživším je dvouleté dítě, které bylo vrtulníkem převezeno do nemocnice,“ informuje web 112Press.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická nehoda u Štúrova: Vyhasly dva mladé životy, auto skončilo doslova na šrot

Policejní ředitelství potvrdilo, že před nehodou měl kamion rovněž s polskou SPZ defekt pneumatiky a začal brzdit, přičemž do něj osobní automobil značky Opel, ve kterém rodina cestovala, prudce narazil, uvedla maďarská policie. Řidič kamionu by měl být v pořádku.

K nehodě došlo u obce Rábakecöl na dálnici M86 ve směru na Szombathely poblíž hranic s Rakousek a Slovinskem. K podobně tragické bouračce došlo nedávno i na Slovensku poblíž Nových Zámků, během níž též přežilo jen batole.

Tagy: