Rodina musela opustit letadlo. Dvouletá dcera totiž odmítla mít roušku

Rodina musela opustit letadlo. Dvouletá dcera odmítala roušku

Manželé Orbanovi museli opustit letadlo společnosti United Airlines poté, co si jejich dvouletá dcera Edeline nechtěla vzít roušku. Matka z celého incidentu natočila video, které v pátek sdílela na sociálních sítích. To zatím zhlédlo téměř šest milionů lidí.

Eliz Orbanová ve videu uvedla, že museli z letadla vystoupit. „Právě nás vykopli z letu, protože si naše dvouletá nevzala roušku,“ řekla Orbanová, která s rodinou cestovala z amerického Colorada do New Jersey.

Rodiče malé Edeline se dceři pokoušeli roušku nasadit. Poté přišel zaměstnanec letiště. „Dobrý den pane. Budu vás muset požádat, abyste si vzali věci a opustili letadlo,“ řekl. „Děláte si ze mě legraci? Proč? Roušku držíme na její tváři,“ reagoval otec dítěte. „Je mi líto, pane. Dal jsem vám příležitost. Musím vás požádat, abyste vystoupili z letadla,“ sdělil neoblomně zaměstnanec.

Pár se snažil vysvětlit, že nemohou svou dceru přinutit, aby si ji vzala, protože „plakala“. Na videu je poté vidět, jak si berou věci a z letadla odchází. Lze také slyšet, jak muž páru říká, že jejich zavazadla, včetně autosedačky jejich dcery, zůstanou v letadle a míří do New Jersey. „Naše dětská sedačka je v letadle. Jak máme jet domů?“ ptal se Orban. Rodina totiž bydlí dvě hodiny cesty od letiště.

Orbanová také řekla, že ona a její manžel jsou předními a tzv. stříbrnými členy United Airlines a „vždy s nimi létají“. „Ve skutečnosti jsme s Edeline letěli již čtyřikrát během pandemie, aniž bychom měli problém,“ dodala.

Video vidělo 5,9 milionů lidí

Od té doby, co Eliz sdílela video na sociální sítě, jej zhlédlo více než 5,9 milionů lidí.

Orbanová poukázala na to, že Světová zdravotnická organizace doporučuje používat roušky od pěti let. Avšak Centrum pro prevenci a kontrolu nemocí (CDC) radí mít zakrytá ústa a nos od dvou let.

„Zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců a zákazníků je naší nejvyšší prioritou, proto máme vícevrstvý soubor zásad včetně nařízení, že každý na palubě starší dvou let nosí roušku. Tyto postupy nepodporují pouze pokyny CDC, ale jsou také shodné u všech hlavních leteckých společností,“ napsala ve svém prohlášení společnost United Airlines.

„Vyšetřujeme tento konkrétní incident a navázali jsme kontakt s rodinou. Také jsme jim vrátili peníze za letenky, autosedačku a tašky,“ dodala společnost.

Tagy: