Schumacherově rodině dochází trpělivost. Už brzy může o jeho zdraví promluvit, míní expert

sportovní komentátor Tomáš Richtr

Schumacher: 10 let od nehody

Mlčení o stavu Michaela Schumachera je chybný úsudek manažerky Sabiny Kehmové, řekl ve speciálu Schumacher: 10 let od nehody na CNN Prima NEWS sportovní komentátor Tomáš Richtr. Podle něj ale zvlášť bratrovi Ralfovi a otci Rolfovi dochází trpělivost a mohli by brzy začít mluvit.

Legendární německý závodník Formule 1 Michael Schumacher utrpěl při lyžování ve francouzském Méribelu 29. prosince 2013 těžký úraz hlavy. Od té doby se na veřejnosti neobjevil a podrobnosti o jeho zdravotním stavu rodina tají. Média tak lační po jakýchkoliv informacích. „Fanoušci mají k Schumacherovi silný vztah. Je to podobné, jako když si nejste jisti, co se děje vaší milované osobě. Také budete neustále nervózní. A teď si vezměte, že žijete v nejistotě deset let,“ řekl Richtr ve speciálu Schumacher: 10 let od nehody na CNN Prima NEWS.

K TÉMATU: Vrátí se někdy Schumacher zpět? Pouští mu formule, projel se i ve řvoucím sporťáku, píše Bild

Podle něj je mlčení chybou v úsudku. „Zdá se, že to není od manželky Corinny nebo od otce Rolfa či bratra Ralfa, ale od manažerky Sabiny Kehmové, která Schumacherovi dělala PR manažerku během jeho kariéry a po nehodě začala spravovat veškeré záležitosti, včetně majetku,“ vysvětlil Richtr. Odhadl, že kdyby rodina například jednou za rok o stavu bývalého mistra světa informovala, část veřejnosti a médií by to uklidnilo.

S ohledem na napětí kolem legendárního závodníka by podle Richtra mohlo už brzy dojít ke zlomu. Manažerka má pod kontrolou i Corinnu, ta už ale nějakou dobu dává najevo, že to, jak rodina k situaci přistupuje, není úplně správné. Nespokojení jsou také otec Rolf a bratr Ralf. „Ti jsou odříznuti od veškerých rozhodovacích procesů. Zákulisní informace předpovídají, že až dojde trpělivost, někdo z těchto lidí začne mluvit a veřejnost se dozví, jaká je realita,“ míní Richtr.

Podle českého závodníka Tomáše Engeho může být za neinformováním i marketingový záměr. „Aby to jméno žilo co nejdéle. Pochopil bych ale, kdyby rodina řekla, jaká je situace. Na druhou stranu bychom se o tom dnes asi nebavili,“ podotkl Enge. Ten zároveň vyjádřil přání, že by se rád se Schumacherem ještě někdy setkal. „Bylo by skvělé vidět ho zas v krásném červeném Ferrari,“ sdělil Enge.

Legendární německý závodník formule 1 Michael Schumacher vyhrál sedmkrát mistrovství světa. Šampionem byl v letech 1994 až 1995 a 2000 až 2004. S manželkou Corinnou má vyučený automechanik dceru Ginu-Marii (26) a syna Micka (24). Ten se potatil, stal se mistrem Evropy formule 3 (2018) i šampionem seriálu formule 2 (2020) a v letech 2021 a 2022 byl jezdcem Formule 1 v týmu Haas. Také Schumacherův mladší bratr Ralf (48) propadl rychlým kolům, ve formuli 1 vyhrál šest Velkých cen.

Tagy: