Rodinná hádka skončila tragédií: Policie na Mělnicku vyšetřuje vraždu staršího muže

Ilustrační foto

Pobodal otce a utekl

Středočeští kriminalisté vyšetřují v Postřižíně v okrese Mělník od úterý vraždu staršího muže. Podezřelého z jejího spáchání zadrželi v úterý večer. Ve středu obvinili devětadvacetiletého muže ze spáchání vraždy, informoval policejní mluvčí Pavel Truxa.

Policejní hlídky vyjížděly do obce v úterý po 19:00 ke staršímu zraněnému muži, který byl před jedním z rodinných domů nalezen v bezvědomí a krvácel.

ČTĚTE TAKÉ: Bodnutí nožem do srdce a náhlá smrt kamaráda. Chladnou vraždu v Krásné Lípě zachytily kamery

„Podle prvotních zjištění mělo na místě dojít k předchozí hádce mezi rodinnými příslušníky, kdy měl následně 29letý muž způsobit 70letému muži bodnořezná poranění, kterým napadený i přes následnou poskytnutou pomoc ze strany policistů a záchranářů podlehl,“ uvedl Truxa.

Po podezřelém začala policie pátrat, na místo vyjela i zásahová jednotka a další policisté z oddělení hlídkové služby, obvodních oddělení, pořádkové jednotky, služební kynologie a zapojil se i vrtulník. Kolem 23:00 se podezřelého podařilo vypátrat na okraji obce.

Podezřelý je obviněný ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy podle druhého odstavce, vraždu tedy podle dosavadního průběhu vyšetřování podle policie spáchal s rozmyslem nebo po předchozím uvážení. Proto obviněnému hrozí trest až 20 let, informoval Truxa.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Otce českého punku ze Tří sester drsně zavraždili opilí mladíci. Hlavu mu zašlapali do země

Tagy: