Rodinná řeznictví nabízejí skvělý roastbeef i sekanou. Najdete je v Říčanech a Bavorově



Redakce CNN Prima NEWS pro vás v rámci seriálu Prima řeznictví vybírá rodinné podniky s tradicí, které máte rádi a do kterých se rádi vracíte. Tentokrát jsme zvolili řeznictví v Říčanech u Prahy a také v jihočeském Bavorově.
Historie řeznictví v Bavorově na jihu Čech se začala psát už před revolucí. Manželé Malí později proměnili firmu v rodinný podnik. „Chodil jsem pánovi pomáhat, ale šel do důchodu. Zeptal se, jestli podnik nechceme, tak jsme to vzali sami a jsme tu už 12 let,“ popsal redakci CNN Prima NEWS Vlastislav Malý, jeden ze spolumajitelů bavorovského řeznictví. Dodal, že s manželkou jsou oba vyučení kuchaři, jejich život ale vždy spíše směřoval k řeznictví.
ČTĚTE TAKÉ: Svatý Martin se blíží. Objednávky na husy se jen hrnou, na kolik letos vyjde tradiční pečínka?
Fronty jsou v bavorovském řeznictví prakticky po celý den. Oblíbené jsou například špekáčky, klobásy, každý den čerstvě uzené maso, a teď také jelita a jitrnice nebo dršťková polévka. Další z populárních pochutin v řeznictví manželů Malých je sekaná. Za den prodají minimálně 20 šišek.
„Naše produkty jsou čerstvé, protože děláme malé množství, takže vyrábíme každý den něco jiného. Snažíme se to dělat samozřejmě ze stoprocentního masa, nic, co tam nepatří, nepřidávat a dělat to srdcem,“ poodhalila tajemství výroby spolumajitelka podniku Daniela Malá.
Do Říčan za vyhlášeným roastbeefem
Další řeznictví redakce CNN Prima NEWS navštívila nedaleko hlavního města - v Říčanech. Rodina v oboru podniká už 25 let. „Když přišla otázka, co bych chtěl dělat do budoucna, samozřejmě první věc byla řezník z důvodu řeznické tradice, kterou máme v rodině,“ uvedl provozní řeznictví Petr Pelouch.
Řeznictví v Říčanech nedaleko náměstí funguje už devátým rokem. Jejich nejoblíbenějším produktem, který je na pultech k dispozici celoročně, je bezpochyby tento roastbeef. Od Václava do Josefa tu najdete i jejich vyhlášené jitrnice. „Jitrnice, jelita, prejty, tlačenky. Co se týká množství, které vyrobíme, tak to bývá okolo 100 až 200 kilo týdně,“ řekl Petr Pelouch.
Kromě masa a uzenin prodávají v říčanském řeznictví i různé speciality, jako jsou například utopenci. Se svými produkty pak vyrážejí i na farmářské trhy do okolí.
Pokud víte i vy o nějakém prima řeznictví ve vašem okolí, kde se kloubí tradice s poctivostí, napište nám svůj tip na zpravy@iprima.cz.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smůla českého houbaře baví internet. Záběry prchajícího hřibu jsou hitem