Rodinné drama v Děčíně: Syn měl pobodat svou matku, ženu převezli do nemocnice

Vražd rapidně přibývá

V Děčíně měl syn pobodat svou matku

Severočeští kriminalisté vyšetřují pokus o vraždu v severočeském Děčíně. Mladý muž tady měl nožem pobodat starší ženu. Podle informací CNN Prima NEWS šlo o syna a jeho matku, kterou záchranáři odvezli do tamní nemocnice.

„Útočníka vypátral policejní psovod. Šlo o 25letého muže, kterého policejní vyšetřovatel obvinil z pokusu o vraždu,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. V případě prokázání viny mu hrozí až 18 let vězení.

K činu mělo dojít ve středu ráno. Žena byla převezena do nemocnice. Utrpěla bodná a řezná zranění.

Syn a agresor v jednom se dal na útěk. „Na místo ihned vyrazil výjezd krajských kriminalistů a po pachateli bylo vyhlášeno pátrání. V krátké době byl tento útočník policejním psovodem vypátrán,“ doplnila mluvčí.

Letos jde již o několikátý pokus o vraždu v kraji. Koncem května se mladík v Jirkově na Chomutovsku pokusil zabít mladou ženu. Záchranáři ji přepravili do nemocnice ve vážném stavu. Policisté na místě zadrželi dvacetiletého muže, kterého obvinili z pokusu o vraždu. „Motivem jeho jednání byly s největší pravděpodobností vztahové problémy mezi ním a obětí. Pokud by byl muž uznán vinným z trestného činu, ze kterého byl obviněn, hrozí mu trest odnětí svobody na deset až 18 let,“ uvedl mluvčí krajské policie Daniel Vítek.

Výjimečný trest hrozí muži z Chomutova, který se v květnu pokusil zabít batole. „Podle dosud získaných důkazů měl dítěti v kojeneckém věku způsobit velmi závažná zranění, důvodem zřejmě bylo, že holčička plakala a muž, který byl pod vlivem alkoholu, ji kvůli tomu brutálně napadl,“ uvedl mluvčí.

Policie na Děčínsku řeší i vraždu malého dítěte

Policie se zabývá také květnovým pokusem o vraždu v Ústí nad Labem, kde muž jiného muže bodl po slovní rozepři nožem do břicha a utekl. Zraněného odvezla záchranná služba do nemocnice. Pachatel je také obviněn z pokusu o vraždu.

Stíhán za pokus o vraždu je také muž z Klášterce nad Ohří na Chomutovsku, který v dubnu bodl do krku hosta jedné z místních restaurací. Útočník byl hospitalizován na psychiatrii.

V únoru se staly na Děčínsku dvě vraždy. Muž z Rumburku zabil ženu a její tělo se snažil spálit. Čtyřicetiletému muži hrozí vězení na 15 až 25 let nebo výjimečný trest. Další vraždu vyšetřují policisté v Děčíně, kde mladíci zabili malé dítě. Jeden z obviněných je mladistvý, druhému je 18 let.

Tagy: