Záhadná smrt ukrajinské studentky v Bratislavě: Její tělo našli spolužáci na koleji

Slovenské policejní auto

Slovenskem otřásla smrt 21leté studentky z Ukrajiny Marie. Bezvládnou ji v pátek dopoledne našli její spolužáci. Ležela na zemi pokoje bratislavské koleje. O případu informoval web Nový čas. Případem se nyní zabývají kriminalisté.

Studentka pocházela z Ukrajiny a na Slovenské technické univerzitě (STU) v Bratislavě studovala první rok. Spolužáci jsou zdrceni a nechápou, co přesně se v páteční ráno Marii mohlo stát. O případu informoval web Nový Čas.

Najít ji měl její kamarád v pátek dopoledne, a to krátce po 10. hodině. Další spolužáci tvrdili, že ještě dopoledne si byla zaběhat. Případ už vyšetřuje bratislavská policie, která zahájila trestní stíhání ve věci usmrcení.

„Krátce po 10. hodině jsme obdrželi hlášení o nálezu těla ženského pohlaví v bezvědomí. Okamžitě jsme na místo vyslali posádku záchranné zdravotní služby, přičemž po příchodu lékař konstatoval smrt,“ uvedl hlavní lékař Operační střediska záchranné zdravotní služby Július Pavčo.

Mluvčí STU v Bratislavě Juraj Rybanský, pod kterou koleje patří, se k náhlému úmrtí nechtěl detailně vyjadřovat. „Případ vyšetřuje policie, které budeme poskytovat další informace. STU vyslovuje hluboké politování a vyjadřuje upřímnou soustrast pozůstalým,“ uvedl stroze.

Podle informací Nového Času patřila Maria k dobrým studentům, čemuž nasvědčuje i fakt, že měla hotové všechny zkoušky. Co by mohlo být příčinou úmrtí, teď kriminalisté vyšetřují.

Tagy: