Rok od smrti Kellnera. Jediný přeživší Horváth popsal život po tragické nehodě

David Horváth

Objasnění průběhu Kellnerovy nehody (zdroj: CNN Prima NEWS)

Od tragické smrti miliardáře a zakladatele společnosti PPF Petra Kellnera uběhl rok. Nejbohatší Čech zemřel při pádu vrtulníku na Aljašce, spolu s ním i další čtyři lidé. Nehodu jako jediný přežil šampion ve snowboardu David Horváth.

Horváth jako jediný z tragické nehody vyvázl živý, prožil si ale peklo na zemi, když se trup helikoptéry na ledovci Knik kutálel 270 metrů dlouhým svahem a ve vraku pak téměř šest hodin čekal na záchranu.

V nemocnici pak Horváth strávil sedm dní v umělém spánku. Dlouhé hodiny v mrazu mu způsobily silné omrzliny a musel podstoupit několik závažných operací.

Ačkoliv se Horváth mediálnímu vystupování vyhýbá, má v plánu se k nehodě vyjádřit. „Myslím si, že je to správná cesta, jak se s tím vypořádat,“ řekl snowboardista Blesku. „Celý svět se zbláznil. Ztratit kamarády je vždy hrozné. Už je to rok. Chybíte mi, odpočívejte v pokoji,“ napsal Horváth na sociální síti.

Na zimní sporty nezanevřel

Horvátha ale po tragédii čekala i radostná zpráva. Narodil se mu syn David. „Prožívám toho dost a hlavně dost naplno. Jsou dobré dny a zlé dny. Dnes mám ale další super den,“ radoval se 22. dubna 2021 na Facebooku poté, co jeho syn přišel na svět. Horváth je navíc otcem dvou dcer.

Po návratu se Horváth také vrátil k pořádání každoročního závodu KOZA – tradiční akci na snowboardu, která se koná ve Skiareálu Kozákov v Českém ráji. Horváth na zimní sporty nezanevřel, přestože k tragické nehodě došlo při heliskiingu (sport, při němž jsou lyžaři nebo snowboardisté vysazováni z vrtulníku do volného terénu – pozn. red.).

Tagy: