Ronaldo se v Saúdské Arábii uvedl kuriózním přešlapem: Přišel jsem do jižní Afriky

Saúdové se zavázali Cristianu Ronaldovi platit ročně takřka pět miliard, aby CR7 sdělil, jak je nadšený z toho, že bude hrát v jižní Africe. Tento kuriózní přeřek se stal „ozdobou“ dne, kdy byl jeden z nejlepších fotbalistů historie představen fanouškům klubu an-Nasr.

Opustil prestižní evropskou scénu a podle mnohých kritiků si upsáním se klubu ze Saúdské Arábie značně pošramotil pověst. Samotného Cristiana Ronalda ale může konejšit, že po neúspěšném hledání angažmá v některém ze slavných velkoklubů si v an-Nasru vydělá za sezonu 4,8 miliardy korun. A také to, že bude absolutním miláčkem fanoušků.

Ukázalo to už úterní pompézní přivítání na rijádském stadionu Mrsool Park. Portugalec byl zvyklý být doma na 80tisícových kolosech – v Realu Madrid na Santiago Bernabéu, v Manchesteru United na Old Trafford. Ale i na třetinovém stánku na něj čekala pořádná vřava. Publikum doslova šílelo.

Představení historicky nejlepšího střelce – ať už celkově, v portugalské reprezentaci nebo v Lize mistrů – mělo jeden humorný škraloup. Ronaldo básnil o tom, jak je vděčný klubu, že mu dal příležitost podílet se v zemi na rozvoji fotbalu mezi mladší generací a také mezi ženami, že je to pro něj výzva a zároveň se cítí šťastný a hrdý.

Ale svoji odpověď pokazil jedním zeměpisným přešlapem. „Pro mě to, že jsem přišel do jižní Afriky, neznamená konec kariéry,“ odpověděl, aniž by se pak zarazil.

I když si veřejnost myslí opak, svůj krok prý nebere jako ústup ze slávy. „Jsem výjimečný hráč. V Evropě jsem pokořil všechny rekordy a několik jich chci pokořit i tady. Tato smlouva je unikátní, jelikož jsem výjimečný hráč. Jsem velmi hrdý, že jsem udělal takhle důležité rozhodnutí. V Evropě moje práce skončila, vyhrál jsem všechno. Hrál jsem v nejvýznamnějších klubech. V Asii mě čeká nová výzva," lokalizoval tentokrát už správně své nové působiště.

Na tiskové konferenci také promluvil o tom, že an-Nasr rozhodně nebyla jediná možnost, kam se mohl v brzy 38 letech vydat. Podle svých slov odmítnul nabídky z Brazílie, Austrálie, USA i několika klubů z rodné země.

Ronaldo byl více než měsíc nezaměstnaným hráčem, během světového šampionátu v Kataru se dohodl na rozvázání smlouvy s Manchesterem United. Tam se po 12 letech vrátil teprve loni za velké slávy. Nicméně spory s lidmi z klubu vyeskalovaly do takové míry, že situace byla neudržitelná a vysněný comeback se definitivně stal tragédií.

Tagy: