Rozdělení zemědělců nahrává vládě, míní Korecký. Podivil se nad komunistickou rétorikou

Miroslav Korecký

K věci (53)

Zemědělci se rozdělili na radikální a slušnou partu, a tím ze sebe udělali blbce, pronesl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS komentátor MF Dnes Miroslav Korecký. Taková situace podle něj nahrává vládě. Kritiku kolem organizátora pondělního protestu Zdeňka Jandejska nechápe. „Připomíná to komunistickou rétoriku,“ pronesl.

„Zemědělci jsou rozděleni na dvě party. První je ta radikální, zatímco ta slušná vyjela dnes (ve čtvrtek 22. února, pozn. red.) na hranice, podala si ruku s německými kolegy a zase se vrátila domů. Farmáři tak ze sebe udělali trochu blbce,“ pronesl ve vysílání CNN Prima NEWS Korecký.

ČTĚTE TAKÉ: Zdechovský: Ze zemědělce se stal papírový drak. Jen strašení Green Dealem, namítla Gregorová

Problémem je podle něj především to, že bojují mezi sebou namísto toho, aby táhli za jeden provaz. „Taková situace zcela vyhovuje vládě. Rozděl a panuj – to platilo vždycky,“ uvedl komentátor.

Výtky směrem k mluvčímu pondělní stávky Jandejskovi se podle něj stáčí zvláštním směrem. „Nemůžu uvěřit tomu, co se děje kolem jeho osoby. Vždyť pravicoví politici bijí na poplach, že se jedná o bohatého podnikatele, který prosperuje. Proč by takový člověk nemohl organizovat stávku? Připomíná to komunistickou rétoriku,“ řekl v pořadu K věci.

Politické ambice podle něj Jandejsek přesto má. „Nejsou však na takové úrovni, aby mohl přemýšlet o vstupu do Parlamentu či do jiného úřadu vysoké politiky. Rozhodně bych jeho roli nepřeceňoval,“ dodal Korecký.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kam s obilím? Šéf Agrární komory srovnal stav s Titanicem. Bavme se o sóje, vyzval Výborný

Tagy: