Rozvodová válka u primátora Drážďan eskaluje. Shodil mě ze schodů, tvrdí zhrzená žena

Saská metropole Drážďany zažívá pikantní aféru v podobě dramatického rozvodu tamějšího primátora Dirka Hilberta (FDP) a jeho ženy Su Yeon (43). Rozchod je doslova na nože. Facky, rvačku a shození ze schodů prošetřují tamější policisté. Nyní podala Su Yeon na svého muže trestní oznámení kvůli podezření z trestného činu ublížení na zdraví.

Incident se měl odehrát 24. září kolem poledne, potvrdil deníku Bild policejní mluvčí Thomas Geithner. Do vily primátora jelo řešit rvačku šest policistů. „Spor mezi rozcházejícím se párem vygradoval a v důsledku toho měl jednapadesátiletý muž napadnout třiačtyřicetiletou ženu,“ popsal Geithner.

ČTĚTE TAKÉ: Maskovaní útočníci usekli muži v německém parku za bílého dne prsty. Zůstaly jen stopy krve

Podle informací deníku Bild primátor přijel do vily, aby si odvezl některé věci. Jeho manželka tomu zřejmě chtěla zabránit. Mělo dojít ke rvačce, při které ji měl muž shodit ze schodů.

„Žena informovala policii a podala trestní oznámení. Skutkové okolnosti případu byly na místě oběma zúčastněnými stranami prezentovány odlišně. Policie vede vyšetřování pro podezření z ublížení na zdraví,“ uvedl policejní mluvčí.

Su Yeon Hilbertová, profesí operní pěvkyně, na dotaz Bildu neodpověděla. Incident nechtěl komentovat ani primátor. „Soukromý život starosty vedení města nekomentuje. Proto jsou všechny dotazy v tomto směru zbytečné,“ uvedla mluvčí saské metropole.

Manželství Hilbertových se rozpadlo na konci letošního května, kdy se provalila primátorova nevěra. Hilbert navíc milenku zařadil do delegace a vzal ji s sebou na služební cestu do Austrálie.

Hilbertova manželka zveřejnila manželovu aféru na Facebooku na konci května: „Patnáctileté manželství skončilo kvůli jeho nevěře. Přiznal mi aféru. Byl to pro mě šok. Jsme ve fázi odloučení,“ napsala. Dirk Hilbert reagoval slovy na webu Sächsische.de: „V životě se stanou setkání, která vám dají lásku, radost ze života a nové impulsy. To se stalo také mně. Nechci a nechtěl jsem tím nikomu ublížit. Ale těším se na vše nové.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Německo jde do boje s převaděči na hranicích s Českem

Románek měl pro primátora vážné důsledky nejen v soukromém životě, ale i v městském zastupitelstvu. Strana Levice kritizovala Hilberta za to, že se chová jako „barokní princ, který má svou metresu“. Strana požadovala vysvětlení a zatím se stále čeká na výsledky kontroly cestovních výdajů.

Tagy: