Ruskem otřásá případ sériových vražd babiček. Otec dvou dětí zabil až 32 žen

Ruský vrah Radik Tagirov.

Ruský vrah babiček

Ruskem otřásá případ brutálního sériového vraha. Otec dvou dětí se přiznal, že během několika let zabil 32 seniorek. Většinou se vydával za pracovníka sociálních služeb a když mu babičky otevřely, brutálně je zavraždil. Usvědčily ho testy DNA.

Povolžský maniak, právě tak se začalo přezdívat muži, který děsil Rusko dlouhé roky. Radik Tagirov patří k nejhorším sériovým vrahům na světě. Nejvíce vražd spáchal v ruské Kazani, kde zabil 11 žen.

Většinou zaklepal na dveře. Postarší ženy mu otevřely a jakmile se dostal dovnitř, napadl je a uškrtil je holýma rukama, zástěrou, šňůrou na prádlo nebo drátem. V několika případech je poté znásilnil, vždy jim ale ukradl peníze. Obětem bylo mezi jednasedmdesáti a pětadevadesáti lety.

„Škrtil jsem je rukama zezadu. Do té doby, než omdlely. Než spadly,“ popsal Tagirov své činy na nahrávce z výslechu. Na dotaz vyšetřovatelů, proč zvolil právě tuto metodu, odpověděl: „Je to tiché a rychlé, pro ně bezbolestné.“ A když se ho zeptali, zda ví, kolik starších žen zavraždil, řekl pouze: „Nevím. Nemohu si vzpomenout.“

Policie za informace vedoucí k dopadení „povolžského maniaka“ nabídla v roce 2017 odměnu tří milionů rublů, což je zhruba 900 tisíc korun. Během let, co ho nemohla dopadnout, se v Rusku spekulovalo, že je buď ve vězení za jiný zločin, nebo už nežije.

Vzorky DNA jasně ukazovaly, že vraždy spáchal jeden člověk, policisté ale dlouho nemohli přijít na to, komu patří. Pak ale vraha zachytila kamera na chodbě jednoho z domů, kde vraždil.

Tagy: