Byt za miliony a nepřetržité prázdniny. Údajná dcera Putinova oblíbence žije v luxusu

Investigativní novinářka a spolupracovnice Alexeje Navalného poodhalila na sociálních sítích rodinné zázemí jednoho z nejmocnějších mužů Ruska. Ministr zahraničí Sergej Lavrov má podle ní, stejně jako třeba Vladimir Putin, dvě rodiny zároveň. Lavrov je podle ní oficiálně ženatý už 50 let. Přes 20 let má mít ale poměr se Světlanou Poljakovovou a je tak prakticky nevlastním otcem její dcery Polinu. Navzdory Lavrovovu odporu k Západu žije dívka v luxusní čtvrti v Londýně. Podle novinářky by se měly protiruské sankce týkat i druhé Lavrovovy rodiny.

Maria Pevčichová, investigativní novinářka a vyšetřovatelka protikorupční nadace Alexeje Navalného, začala na svém Twitteru zveřejňovat informace o „druhé rodině“ ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova. Tvrdí, že politika spolu s jeho první ženou už dlouho nikdo neviděl na veřejnosti.

Existence jeho milenky vyšla najevo už minulý rok. „Putinovi kumpáni mají často dvě rodiny najednou. Sám Putin, zatímco byl ženatý s Ludmilou Putinovou (rozvedli se v roce 2014 –⁠ pozn. red.), měl druhou rodinu s bývalou gymnastkou Alinou Kabajevovou. A Lavrov není jiný,“ uvádí blízká spolupracovnice opozičního předáka.

Právě ministrova milenka má být matkou 26leté Poliny Kovaljevové. Dívka na sebe upozornila hlavně svým životem v přepychu. Pořídila si byt v londýnské čtvrti Kensington, ve které žije i královská rodina.

„Polinin biologický otec není nijak zvlášť bohatý. Sama nemá manžela oligarchu. Když jí bylo 21 let, koupila si byt za 4,4 milionu liber (asi 132 milionů korun – pozn. red.),“ napsala Pevčichová a dodala, že „její Instagram vypadá jako nepřetržité prázdniny“. Narážela tak na logickou domněnku, kdo Polinu „sponzoruje“.

Lavrovova milenka (Polinina matka) si prý zase měla pořídit drahý byt v Moskvě a několik luxusních automobilů.

Novinářka kritizuje vzhledem ke svým vazbám na Navalného také Lavrovovy výroky na adresu Británie. Dvakrát obviňoval Londýn z používání chemických zbraní, nebo dokonce z otrávení agenta Sergeje Skripala a právě aktivisty a opozičního politika Alexeje Navalného.

„Mnohokrát mluvil o zlém anglosaském světě a hrozných západních demokraciích, které chtějí zničit Rusko a Ukrajinu. Tak proč jeho nevlastní dcera žije v Londýně? Proč ne na Krymu nebo v Donbase?“ táže se na svém Twitteru Pevčichová a vyzývá západní země, aby i na druhou Lavrovovu rodinu uplatnily sankce.

Tagy: