Ruský stařík se snažil odpálkovat ukrajinský dron lopatou. Záběry zachytily i následnou explozi

Rus se snažil odpálkovat dron lopatou, oba vybuchli.

Rus se snažil odpálkovat dron lopatou, oba vybuchli

Ukrajina v poslední době zesílila útoky na Rusko pomocí dronů. Někteří Rusové pojali obranu poněkud netradičním způsobem, jak ukázaly záběry, které zveřejnil na sociální síti X účet Ukraine News Live. Ruský stařík se na nich pokouší odrazit přilétající dron lopatou. Následuje exploze. Okolnosti vzniku videa nelze v průběhu válečného konfliktu nezávisle ověřit.

Rozlehlá planina a na ní osamocený Rus, na kterého se z dálky řítí dron. Starší muž se ho však nezalekne a odhodlaně na něj vytahuje lopatu. To se po chvíli ukáže jako špatný nápad. Krátce po úderu malý bezpilotní letoun exploduje. Další záběry pak ukazují seniorovo bezvládně ležící tělo.

ČTĚTE TAKÉ: Nepovedený úklid min. Ruskému vojákovi jedna vybuchla přímo pod rukama, kolega utekl pryč

Drony se ve válce na Ukrajině začaly využívat masově na obou stranách. Země, která už déle než dva roky čelí ruské vojenské agresi, v posledních týdnech útoky na agresora zintenzivnila. Ruské úřady v pohraničních regionech pravidelně hlásí útoky dronů a ostřelování z ukrajinské strany.

Ukrajinské úřady ponechávají tato tvrzení bez vyjádření. Zprávy bojujících stran není možné nezávisle ověřit z dalších zdrojů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Charkovem zněly znovu výbuchy. Jedna ruská raketa málem zasáhla nemocnici, tvrdí starosta

Tagy: