Nepovedený úklid min. Ruskému vojákovi jedna vybuchla přímo pod rukama, kolega utekl pryč

Odstraňování protitankových min se Rusům vymstilo.

Rusové odklízeli protitankovou minu, pak se rozletěli na kusy

Trojice ruských vojáků se na vlastní kůži přesvědčila, že odstraňování protitankových min je nejen nevděčná, ale také mimořádně nebezpečná práce. Zřejmě kvůli neopatrnému zacházení jim totiž jedna vybuchla přímo pod rukama. Ze záběrů ukrajinského průzkumného dronu je vidět, jak se jeden z ruských vojáků rozletěl na kusy a jeho bezvládné torzo dopadlo opodál na zem. Okolnosti videa z ukrajinského bojiště nelze nezávisle ověřit.

Pole protitankových min jsou pravděpodobně nejúčinnějším způsobem, jak výsostně znepříjemnit mechanizovaným brigádám jakýkoliv rychlý postup na bitevní frontě. Byly ostatně také hlavním důvodem, proč loňská ukrajinská protiofenzíva neurvala zpět větší část svého území. Nyní se ovšem zdá, že protitankové miny trápí také ruské jednotky.

Podle záběrů z průzkumného dronu není příliš jasné, zda Rusové odklízeli své nebo ukrajinské miny. Na videu figurují tři okupanti, kteří se snaží odstranit překážky před dalším postupem. Chvíli postávali poblíž svého tanku, než se dva z nich vydali k mině. V momentě, kdy se jí ruský voják dotkl, ovšem vybuchla a obklopila ho plameny.

Věci následně nabraly rychlý spád. Jeden z okupantů vyletěl do vzduchu a jeho bezvládné tělo dopadlo opodál na zem. Druhý voják, který ho doprovázel, se skácel na zem a začal zuřivě mávat rukama a nohama, pak znehybněl. Co se týče třetího Rusa, ten se dal hned po výbuchu na útěk a už se ve videu neobjevil.

Okolnosti detonace se nedají nezávisle ověřit, podle ukrajinských účtů na Telegramu jde o záběry z Doněcké oblasti, kde Rusové zvyšují tlak na obránce. Hustá minová pole se nachází prakticky po celé délce fronty, především na Donbasu a v Záporoží.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Izraelský pavouk ochrání české nebe. Co umí systém Spyder a proč už „tři prsty smrti“ nestačí?

Tagy: