Zběsilý úprk před dronem Rusovi nepomohl. Ukrajince dovedl k jednotce, spustili palbu

Separatistický ozbrojenec na Donbasu

Válka na Ukrajině (9. 4. 2022 17:00)

Ruský voják byl natočen, jak utíká před ukrajinským dronem. Tím jej však dovedl přímo ke své jednotce a prozradil její pozici protivníkovi. Ukrajinští vojáci pak do míst, kde se Rusové nacházeli, spustili dělostřeleckou palbu.

Video ukazuje vojáka, který zběsile sprintuje po krajnici venkovské silnice, zatímco bezpilotní letoun neustále sleduje jeho pohyb. Je vidět, jak se muž při běhu po prašné krajnici vedle silnice ohlíží přes rameno a je si vědom, že ho dron sleduje.

Jakmile dron dosáhne místa, kde se ukrývá jeho jednotka, pokračuje přes běžícího vojáka a vznáší se nad jejich pozicí. Zdá se, že jednotka si na kraji silnice zřídila malý tábor a vyhloubila si bunkry. Vojáci následně začnou na dron střílet ze svých zbraní a záběry se přeruší.

Stoupající kouř mezi stromy

Na statickém snímku, který později sdílely kyjevské síly, je pravděpodobně z bojového dronu letícího ve větší výšce vidět kouř stoupající z lesa vedle stejné silnice, kde běžel ruský voják. Na videu lze rozeznat vojenské vozidlo, tábor ukrytý mezi stromy a stoupající kouř.

Přestože se Rusko může pochlubit pátou největší armádou na světě, mnoho jeho vojáků jsou mladí branci, kteří by v armádě za normálních okolností nestrávili více než rok.

To znamená, že mnozí z nich jsou špatně vycvičeni a nemají zkušenosti kyjevských sil, které od roku 2014 bojují proti proruským separatistům na východě země.

Tagy: