Rusové vzali útokem další velká města na východě. Záporoží ostřelovali raketami

Ukrajinští představitelé informovali o středečních ruských raketových útocích na Dněpropetrovskou oblast ve východní části země a jihovýchodní Záporožskou oblast. Způsobily rozsáhlé škody ve městě Záporoží. O život přišel jeden člověk.

Ruská armáda podle prohlášení Záporožské regionální rady odpálila ve středu na Záporoží čtyři řízené střely. Jedna raketa byla sestřelena protivzdušnou obranou města.

Podle rady zemřela během útoku nejméně jedna osoba a tři další byly zraněny. V obytných oblastech města došlo k poškození 62 budov. Raketa také zasáhla nákupní centrum.

Záporožská oblast není jediným regionem, který se stal terčem útoků. Náčelník Dněpropetrovské oblastní vojenské správy Valentyn Rezničenko uvedl, že v noci na středu byly neustále vyhlašovány letecké poplachy.

Zásahy obytných i průmyslových budov

„Nepřítel dnes ráno vypálil na Kryvyj Rih tři rakety. Byl zasažen průmyslový podnik. Došlo k těžké destrukci,“ sdělil ve středu Rezničenko.

Ruské rakety také zasáhly obytnou oblast v Kramatorsku v Doněcké oblasti. Starosta města Oleksandr Hončarenko oznámil, že v důsledku náletů, které město zasáhly v noci na středu, došlo ke zničení nebo poškození několika obytných budov, ale nejsou žádné oběti.

Tagy:
válka armáda rakety vojáci invaze Ukrajina zbraně vojsko Rusko Dněpropetrovsk Záporoží ostřelování Kramatorsk