Rychle a zběsile ve spršce jisker. Řidič s proraženou pneumatikou ujížděl policii

Policie ČR

Auto v jiskrách

Tahle honička vypadala jak z bláznivého akčního filmu. Policejní hlídka na Břeclavsku den před vánoční nadílkou stíhala rychle jedoucí auto, z jehož proražené pneumatiky sršely tisíce jisker. Řidič dlouho odmítal zastavit, s vozem uháněl vesnicemi, po silnici i polní cestou. Když se ho konečně podařilo zadržet, policisté v autě našli látku obsahující amfetamin.

Ze svižně ujíždějícího auta sršela do večerní tmy spousta jisker, burácení motoru a ostré skřípání brzd doplňoval zvuk policejní sirény. Obyvatelé několika jihomoravských vesnic si mohli večer 23. prosince připadat jak v kině na hollywoodském trháku. Byť neobvyklá honička vypadala chvílemi dost nebezpečně, nakonec to –⁠ podobně jako většinou na stříbrném plátně –⁠ dopadlo dobře.

„Policejní hlídka z obvodního oddělení v Hustopečích si povšimla vozidla Škoda Fabia, které vysokou rychlostí projíždělo obcí Kašnice směrem na Brno. Řidič na znamení k zastavení nereagoval a po polní cestě pak pokračoval na Borkovany,“ popisoval policejní mluvčí Pavel Šváb. „Vzápětí najel zpět na komunikaci, kde před obcí Těšany nezvládl pravotočivou zatáčku a poničil svodidla i auto. Po chvíli auto s proraženou pneumatikou odstavil.“

Třicetiletému muži z vozidla pomohli policisté. Zjistili, že mají před sebou osobu, která se už podobného jednání v minulosti dopustila. Test na alkohol byl u ní negativní, test na drogy řidič odmítl.

„Vozidlo měl vypůjčené, policisté při prohlídce nalezli v přihrádce vozu 0,5 gramu bílé krystalické látky, která, jak se později ukázalo, obsahovala amfetamin,“ uvedl Šváb. „Auto bylo na náklady majitelky odtaženo, případ je i nadále v šetření,“ dodal policejní mluvčí.

Tagy: