S hvězdnou zpěvačkou se zřítilo letadlo. Smrt „královny utrpení“ šokovala miliony fanoušků

Při letecké havárii o život přišla jedna z nepopulárnějších brazilských zpěvaček Marília Mendoncaová. Bylo jí 26 let. S odvoláním na brazilské úřady o tom informoval zpravodajský server BBC. Spolu se zpěvačkou při neštěstí ve státě Minas Gerais na jihovýchodě země zemřeli další čtyři lidé: její strýc, její producent a dva členové posádky. Příčina havárie se vyšetřuje.

Mendoncaová, která v roce 2019 získala latinskoamerickou Grammy, proslula tematickým zaměřením na nevydařené vztahy žen. Patřila k předním osobnostem brazilského hudebního stylu sertanejo, původně venkovské hudby, jejíž moderní adaptace prosluly po přelomu tisíciletí.

Kariéru Mendoncaová odstartovala jako náctiletá a celonárodní hvězdou se stala v roce 2016 díky hitu o nevěře. V Brazílii byla známá jako „královna utrpení“.

Loni, když se kvůli pandemii COVID-19 rušily koncerty, vystupovala on-line. Jedno z těchto vystoupení se stalo nejsledovanějším živým přenosem na světě. Na platformě Youtube jej ve špičce sledovalo 3,3 milionu diváků. V roce 2020 byla Mendoncaová nejposlouchanějším brazilským umělcem na Spotify.

Zpěvačka měla v pátek večer vystoupit na koncertě ve městě Caratinga, vzdáleném 12 kilometrů od místa neštěstí. Několik hodin před nehodou zveřejnila na sociálních sítích video, ve kterém se připravovala na cestu.

Tagy: